Koronavirüs Türkiye'ye sıçradı! İki Avrupa ülkesi OHAL ilan etti! Metroda şok görüntü

Dünyayı etkisi altına alan coronavirüs, Türkiye'de de kendini gösterdi. Panama, Belçika ve Endonezya'da ilk ölüm gerçekleşti, İngiltere'de bir bakana virüs bulaştı, Çin'de can kaybı 3 bin 161'e dünya çapında ise 4300'e yükseldi. Dehşet İran Ordusuna sıçrarken, Pekin yönetimi önemli bir karar aldı. Belçika'daki metrodan şok bir görüntü gelirken, Macaristan ve Slovenya OHAL ilan etti.

GİRİŞ 11.03.2020 17:37 GÜNCELLEME 12.03.2020 09:03
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 4 bin 200'yü aştı.

 

Dünya genelinde 4 bin 300 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı da 119 bin 241'e çıktı. Hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 66 bin 582...

İşte koronavirüsün görüldüğü ülkeler / Harita kaynak: TRT World

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm son dakika gelişmelerini bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- İtalya'da yeni tip coronavirüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayisı 631'den 827'ye, vaka sayısı 10,149'dan 12,462'ye yükseldi. 

- Güney Kore'de salgında 7 kişi daha hayatını kaybetti. Ülke genelinde ölü sayısı 66'ya ulaştı.

- Norveç'te 150 koronavirüs vakası tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 579'a ulaştı.

- Danimarka'da 102 yeni vaka tespit edildi. Ülke genelinde vaka sayısı 362'ye yükseldi.

- İspanya 3 yeni ölüm bildirerek toplam 2150 vaka ve 50 ölümü doğruladı.

- AFP: Avrupaddaki coronavirüs vakalarının sayısı 22.000'i aştı, 930 ölü var.

- Suudi Arabistan'da vaka sayısı 21'e yükseldi.

- Orta Amerika ülkesi Honduras'da ilk kez yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarına rastlandı. Honduras Sağlık Bakanı Alba Consuelo Flores, İspanya'dan Honduras'ın başkenti Tegucigalpa'ya gelen 42 yaşında bir hamile ile İsviçre'den San Pedro Sula'ya gelen 37 yaşında bir kadında virüs tespit edildiğini açıkladı. 

OHAL İLAN ETTİLER

- Macaristan ve Slovenya koronavirüs nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Öte yandan Macaristan'da tüm okulların kapatılacağı ve büyük toplantıların yasaklanacağı bildirildi.

VİRÜS İRAN ORDUSUNA SIÇRADI

- İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Ramazan Şerif, koronavirüs sebeiyle bugüne kadar 5 devrim muhafızının öldüğünü açıkladı. Sözcü, hayatını kaybedenlerin kimliği ve mevkisi hakkında bilgi vermedi.

İRAN CUMHURBAŞKANI BİRİNCİ YARDIMCISININ KORONAVİRÜSE YAKALANDIĞI İDDİA EDİLDİ

Fars Haber Ajansı, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri ve Kültürel Miras, El Sanatları ve Turizm Bakanı Ali Asgar Munisan'ın da koronavirüse yakalandığını iddia etti

- Almanya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden sayı 3'e yükseldi.

- İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, salgın ile mücadele için hükümetin 25 milyar avroluk acil durum kaynağı ayırdığını açıkladı.

TATBİKATLAR İPTAL EDİLDİ

- Norveç'te yarın yapılması planlanan NATO tatbikatları koronavirüs nedeniyle iptal edildi.

- Arnavutluk'ta virüs sebebiyle ilk ölüm vakası gerçekleşti.

- Irak'ın Felluce kentinde koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında 7 cami kapatıldı, cuma hutbelerinin süresi kısaltıldı.

- Afganistan Sağlık Bakanı Sözcüsü Dr. Wahid Mayar, salgın nedeniyle ülkede vaka sayısının 5'e yükseldiğini açıkladı.

- İran'da yeni tip koronavirüs nedeniyle 63 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 354'e, vaka sayısı ise 9 bine yükseldi. Öte yandan İran'da, "alkol koronavirüse iyi geliyor" söylentisinde ölenlerin sayısı da 67 oldu.

-  Irak'ın güneyindeki Kerbela İl Sağlık Müdürlüğü, Kovid-19 nedeniyle 1 kişinin daha yaşamını yitirmesiyle hastalıktan ölenlerin sayısının 8'e yükseldiğini duyurdu.

- Lübnan devlet ajansı, ülkede 8 yeni koronavirüs vakası ve 1 yeni ölüm bildirdi. Bu açıklamayla birlikte Lübnan'daki vaka sayısı 59'a, ölü sayısı ise 2'ye çıktı.

- Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, ülkede teyit edilmiş toplam 26 vakanın olduğunu söyleyerek, virüsün yayılmaması için ülkedeki okulları, müzelerin ve sinemaların kapatılacağını açıkladı.

ÇİN'DEN FLAŞ KARAR

- Fransız haber ajansı AFP ve Skynews Arabia'da yer alan habere göre; Çin yönetimi başkent Pekin'e yurt dışından elen tüm yolcuların istisnasız olarak 14 gün boyunca karantinaya alınacağını duyurdu.

- Coronavirüs önlemlerinin artırıldığı Ukrayna'da milletvekillerinin resmi yurt dışı seyahatlerine çıkmasına da geçici süreliğine yasak getirildi.

BELÇİKA'DA İLK ÖLÜM! BRÜKSEL METROSUNDA ŞOK GÖRÜNTÜ

- Öte yandan Belçika'nın Brüksel kentinde bir metroda çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler infial yarattı. Alkollü olduğu iddia edilen bir adam, yüzündeki maskeyi çıkararak elini ağzına götürdü. Parmaklarını ağzına sokan adam, daha sonra tükürük bulaştırdığı elini metro direğine sürdü. O anlar metrodaki başka bir yolcu tarafından görüntülendi. Sosyal medyada paylaşılan video, kısa sürede binlerce kez paylaşılırken, tuhaf ve kötü niyetli davranışından dolayı adama tepki yağdı. Belçika'da toplam 169 coronavirüsü vakası bulunuyor. Belçika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede korona kaynaklı ilk can kaybının meydana geldiği açıklandı. Hayatını kaybeden hastanın 90 yaşında olduğu aktarıldı.

- Bahreyn'de tespit edilen koronavirüs vakası 189'a çıktı.

- Kuveyt Sağlık Bakanlığı, ülkede vaka sayısının 72'ye yükseldiğini açıkladı.

- İtalya'daki cezaevlerinde hafta sonu koronavirüse yönelik tedbirlere protesto olarak başlayıp isyana dönüşen olaylarda ölen mahkumların sayısı 12'ye çıktı.

- İran'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan Tahran Milletvekili Zühre İlahiyan'ın iyileşerek taburcu edildiği açıklandı.

RUSYA'DAN KORONAVİRÜS YASAKLARI

- Rusya'nın başkenti Moskova'da koronavirüsü nedeniyle 5 binden fazla kişinin katılacağı kitlesel etkinlik, miting, futbol maçları ve protesto gösterilerinin yasaklandığı açıklandı.

BULGARİSTAN'DA KORONAVİRÜS NEDENİYLE İLK ÖLÜM

- Bulgaristan'da koronavirüs nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti. 
lkede vaka sayısı 6 olarak açıklanmıştı.

- ABD'de virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 29'a yükseldi.

- Norveç'te vaka sayısı 400'e yükseldi.

- Endonezya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ilk kez bir kişi hayatını kaybetti. Endonezya Sağlık Bakanlığı Kontrol ve Önleme Merkezi Direktörü Ahmed Yurianto, yaptığı açıklamada, Kovid-19 tespit edilerek gözetim altında tutulan 53 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

TÜRKİYE'DE İLK VAKA

- Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de koronavirüs şüphesi olan bir vatandaşın test sonucunun pozitif çıktığını açıkladı. Gece saatlerinde kameraların karşısına geçen Koca, "Hastanın virüsü Avrupa teması üzerinden aldığı bilinmektedir. Dış dünyadan tamamen izole edilmiştir. Hasta bir erkektir ve genel durumu iyidir. Aile bireylerinin hepsi ve yakın çevresindeki tüm bireyler bu anlamda gözetim altındadır ve her biri şüpheli kabul edilmiştir" dedi.

İNGİLİZ BAKANDA VİRÜS

- İngiltere'de Sağlık Bakanlığı Bünyesindeki Hasta Güvenliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Nadine Dorries'te coronavirüs tespit edildi. Dorries, son günlerde Başbakan Boris Johnson'ın da katıldığı bir resepsiyonda yer aldı ve geçen hafta parlamentoda yüzlerce parlamenterle bir arada bulundu.

Nadine Dorries....

BOLİVYA'DA İLK VAKA 

- Güney Amerika ülkesi Bolivya'nın Sağlık Bakanı Anibal Cruz, daha önce İtalya'da bulunan iki kişide Covid-19 virüsünün bulunduğunu açıkladı. Cruz, ülkenin Oruro ve Santa Cruz eyaletlerinden yaşları 60 ve 64 olan virüsün bulaştığı iki kadının karantinaya alındığını söyledi.

PANAMA'DA İLK ÖLÜM 

- Panama Sağlık Bakanı Rosario Turner, diyabet ve zatürre rahatsızlıkları bulunan bir kişinin coronavirüs nedeniyle hayatını kaybettiğini duyurdu.

İSRAİL'DE VAKA SAYISI 70 OLDU

- İsrail Sağlık Bakanlığı, isimleri paylaşılmayan 12 İsrail vatandaşında daha Covid-19 tespit edildiği belirtildi. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 70'e yükseldi.

GÜRCİSTAN'DA SAYI 15'E YÜKSELDİ

- Gürcistan'da Covid-19 tespit edilen kişi sayısının 15'e yükseldiği bildirildi.

KARANTİNA OTELİNDE ÖLÜ SAYISI 26'YA ÇIKTI

- Çin basınındaki haberlerde ülkenin güneyindeki Fucien eyaletine bağlı Çüencou kentinde Hubey ve Cıciang eyaletlerinden gelen ve Covid-19 vakalarıyla temas eden hastaların kaldığı otelin çökmesi sonrasında ölü sayısının 26'ya çıktığı kaydedildi.

PARAGUAY'DA KOVİD-19 NEDENİYLE 15 GÜN EĞİTİME ARA VERİLDİ

 Yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) 5 kişiye bulaştığı Paraguay'da virüsün yayılmasına karşı alınan önlemler kapsamında eğitime 15 gün ara verildi ve sosyal aktiviteler iptal edildi.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 106
  • öğrenci 4 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkeler bu virüsün kaynağı olan çin'e dava açmalı bunca insan çin yüzünden öldü
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    herkes vürüse odaklanmış arkadaşlar videoyu bi izleyin bakın genç tükrüğünü metroda bilinçli olarak tutunma yerine sürüyor ..bu çinle alakalı birşey diyil bu virüsü hangi ülke yaptıysa bunu dünyaya kasıtlı olarak yayıyorlar..
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    neden ısrail yok bu listede
    Cevapla
  • Gerger 4 yıl önce Şikayet Et
    Okumayı billin mi. Bak yukarıda ne yazıyor: - İsrail Sağlık Bakanlığı, isimleri paylaşılmayan 12 İsrail vatandaşında daha Covid-19 tespit edildiği belirtildi. Böylelikle ülkedeki vaka sayısı 70'e yükseldi.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    ahmet bey sen sadece başlığımı okuyorsun,bak alt kısımlarda israilde vaka sayısı 70 oldu diyor...
    Cevapla
  • cocuk 4 yıl önce Şikayet Et
    iranda 5 devrim muhafizi ölmüs virüsten ..devrim muhafizi nedir ya terörsit mi sünni müslüman cellatlarimi belli degil ...yüce yaradan bilir isini ....
    Cevapla
  • mert celık 4 yıl önce Şikayet Et
    abd de varmı ölen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...