ABD'ye ait savaş uçakları İran ordusunu vurdu

Son dakika haberi: Irak'ta bir ABD üssünün saldırıya uğramasının ardından, ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon'un savaş uçakları Suriye'de İran'a ait 3 askeri noktayı hedef aldı.

ABD'ye ait savaş uçakları İran ordusunu vurdu
ABD'ye ait savaş uçakları İran ordusunu vurdu
GİRİŞ 12.03.2020 00:47 GÜNCELLEME 12.03.2020 01:40
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Deyrizor'daki güvenilir kaynaklardan alınan bilgiye göre, Koalisyon'a ait savaş uçakları, Bukemal ilçesinde bulunan İmam Ali üssü, sanayi ve Hizam bölgelerindeki askeri noktalara saldırdı. 

 

 

Kaynaklar, İran Devrim Muhafızları ve emirlerindeki terörist grupların barındığı üste ölen ve yaralananlar olduğunu bildirdi.

2 AMERİKAN 1 İNGİLİZ ASKERİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

 

 

ABD öncülüğündeki DEAŞ Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Myles Caggins, dün akşam Irak'taki koalisyon kuvvetlerinin bulunduğu Taci Kampı'nın roketle vurulduğunu belirtmiş, ABD medyası da 2 Amerikan askerinin yanı sıra 1 İngiliz'in öldüğünü ve 11 kişinin ise yaralandığını bildirmişti.

ABD medyasına bilgi veren yetkililer, söz konusu saldırının İran'a yakın gruplarca yapılmış olabileceğine dikkati çekmişti.

İRAN'IN DEYRİZOR'DAKİ VARLIĞI

Suriye-Irak sınırındaki Deyrizor, İran'dan Lübnan'a uzanan kara bağlantısını sağlayan kent konumunda bulunuyor. Irak ve Ürdün'den gelen boru hatlarıyla ticaret yolları da bu kentten geçiyor.

Deyrizor'un batısı, kasım 2017'de İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla, DEAŞ işgaline son veren Esed rejiminin eline geçti.

Rejimin kara gücü haline gelen İran destekli yabancı terörist gruplar, en yoğun şekilde Deyrizor'da varlık gösteriyor. Sünni Arapların yaşadığı Deyrizor'da konuşlu, İran, Irak, Lübnan, Afganistan ve Pakistan kökenli grupları, İran Devrim Muhafızları Ordusu mensupları komuta ediyor.

İran destekli gruplar, Deyrizor'da el koydukları mülklerde mezhep temelli eğitim veriyor, kültürel faaliyetler düzenliyor, Şii inancına ait ibadethane olan "hüseyniyeleri" açıyor. Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları ise ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 68
  • .... 4 yıl önce Şikayet Et
    yezid ordusunu burada toplamış. Onların dinine uymadıkça Yahudi ve Hristiyanlar senden hoşnut olmazlar. De ki: “Asıl doğru yol Allah’ın hidayet ettiği yoldur. Şayet sana gelen ilimden sonra onların isteklerine/arzularına uyarsan, seni Allah’ın (azabından koruyacak) ne bir dost ne de bir yardımcı bulursun.” (2/Bakara 120)
    Cevapla
  • MetehanGülsah 4 yıl önce Şikayet Et
    beter ol.....iran
    Cevapla
  • Nesdahl 4 yıl önce Şikayet Et
    Iyi yapmislar Iran ne saniyor kendini,suriyede savasin bitmemesinin nedeni Iran, vursunlar, süleymani türkiyeyi sevmezdi, asil tehlikeye Iran.
    Cevapla
  • EBRAR 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazık çok yazık İSLAM ümmeti ne hallere düştü kimi Suni kimi Şii,kimi Hanifi ,Şafi ,Maliki diye bölük pörcuk olmuşuz . Onun için yahudi ve hsçlılar da bizi katıl ediyor. Ne zaman birlik olursak o zaman bizden çekinirler yoksa halimiz yaman.
    Cevapla
  • Bayram dişli 4 yıl önce Şikayet Et
    Neyi birlik olacaksın hz ömere ayşe validemize ve ehli sünnete en galiz küfürü et tarihin boyunca tek kafirle savaşma.hep müslüman din kardeşinin kanını dok sonrada birlik olalım küfür mü ediyorsun.rus uçağı düşürüldüğünde cuma hutbesinde rusya dua okuyanlami birlik olacaksın.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şia kafirden beterdir Çünkü münafık tır. Onlarda müslümanlar a karşı hiç merhamet yok. Acıma duyguları yok
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    İran orta doğunun fitne merkezidir Tüm savaşları Sünnilere karşı yapmıştır tarih boyunca bölgeyi işgale gelenlerle hep işbirliği yapmıştır tıpkı Irak ın işgalin de Ksım suleymaninin ABD le yaptığı gibi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi