Chelsea Manning serbest bırakıldı

2010 yılında Julian Assange yönetimindeki Wikileaks'e ABD ile ilgili gizli dosyalar sızdıran eski askeri istihbarat analisti Chelsea Manning, serbest bırakıldı.

Chelsea Manning serbest bırakıldı
Chelsea Manning serbest bırakıldı
GİRİŞ 13.03.2020 11:47 GÜNCELLEME 13.03.2020 11:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Manning, 2010'da yüz binlerce gizli dosyayı Wikileaks'e sızdırdığı gerekçesiyle 35 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak dönemin ABD lideri Barack Obama'nın talebiyle ceza süresi azaltılmıştı. 2017 yılında serbest kalan Manning, Wikileaks ile ilgili yürütülen soruşturmada ifade vermeyi reddedince tekrar tutuklandı. Manning yaklaşık bir senedir cezaevinde bulunuyordu.

Eski ordu analistinin serbest bırakılmasını emreden hâkim Anthony J.Trenga, "Mahkeme, Sayın Manning'in büyük juri önüne çıkmasına artık gerek kalmadığına karar vermişti, bu sebeple artık cezaevinde tutulmasının bir amacı kalmamıştır" yazdı.

Mahkeme, Manning'in ifade vermeyi reddettiği için kesilen para cezalarının kaldırılması talebini reddetti. Manning, Virginia eyaletinde tutulduğu cezaevinde intihar girişiminde bulunmuş ve ardından hastaneye kaldırılmıştı. Manning'in savunma ekibi, analistin ifade vermeme konusunda "geri adım atmayacağını" söylemişti.

YORUMLAR 2
  • Okan DUMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Chelsea Manning' in dirençli bir yapısının olduğu ortada.
    Cevapla
  • hıghlander 4 yıl önce Şikayet Et
    thank you very much, Sör..!...sayın Başkan !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu