Koronavirüs aşısında iki bomba gelişme: Haziran'ı işaret edip 'başarılı olduk' dedi

Avustralyalı bilim insanları hali hazırda var olan iki ilacın yeni tip coronavirüsün neden olduğu semptomları tedavi edebileceğini açıkladı. Doktorlar, söz konusu ilaçlarla tedavi edilen enfekte kişilerin iyileştiğini ve "virüsün ortadan yok olduğunu" söyledi. İngiliz bilim insanları ise, "Aşı fareler üzerinde başarılı oldu. Her şey yolunda giderse Haziran'da insanlar üzerindeki teste başlayacağız" dedi.

Koronavirüs aşısında iki bomba gelişme: Haziran'ı işaret edip 'başarılı olduk' dedi
Koronavirüs aşısında iki bomba gelişme: Haziran'ı işaret edip 'başarılı olduk' dedi
GİRİŞ 16.03.2020 16:25 GÜNCELLEME 17.03.2020 12:17
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Yeni tip coronavirüs (Covid-19) Türkiye'de dahil olmak üzere şu ana kadar 125'in üzerinde ülkede görüldü. Dünya genelinde virüs kaynaklı can kaybı 6500'ü, vaka sayısı 170 bini geçti. Washington, Paris, Roma, Barcelona ve diğer birçok küresel finans ve turizm başkentlerinde virüs nedeniyle olağanüstü önlemler alınmaya başladı.

 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) daha önce koronavirüse etki edebilecek bir ilaç ya da aşının geliştirilmesinin 18 ayı bulabileceğini açıklamasına rağmen Avustralyalı doktorlardan yeni bir iddia geldi.

"HIV İLACI VE KLORİKİN CORONA VİRÜSÜ TEDAVİ ETTİ"

 

Daily Mail'in haberine göre, Queensland Üniversitesi Klinik Araştırmalar Merkezi'nde salgın hastalıklar konusunda uzmanlaşmış bir ekip, iki ilacın coronavirüs tedavisinde kullanılabileceğini açıkladı. Birincisi AIDS'e neden olan HIV'i bastırmak için kullanılan bir ilaç, diğeri ise sivrisinek kaynaklı hastalıklara karşı artan genetik direnç nedeniyle büyük ölçüde unutulmuş olan klorokin, yani sıtma ilacı. Araştırmanın başında bulunan Profesör David Paterson, coronavirüs ile enfekte olan bazı hastaların Mart ayının sonuna kadar her iki ilacın klinik çalışmasına da kaydolacağını belirtti, ilaçları ölümcül solunum yolu enfeksiyonu için olası bir tedavi yöntemi olarak değerlendirmenin yanlış olmayacağını söyledi.

"VİRÜS ORTADAN KALKTI"

Paterson, Avustralya'daki ilk coronavirüs taşıyıcılarına bu iki ilacın bileşimini verdiğini ve virüsün ortadan kalktığını öne sürdü. Profesör, bu ilaçların "potansiyel olarak etkili bir tedavi" olduğunu ve acilen büyük ölçekli klinik deneylerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ancak, HIV ve sıtma ilaçlarının Kovid-19 taşıyan bazı hastalarda tedaviyi sağladığı kanıtlanmış olsa da, Profesör Paterson testlerin kontrollü veya ölçülü bir şekilde yapılmadığını söyledi.

Paterson, "Avustralya'da sahip olduğumuz ilk Çinli hasta dalgasına HIV ilacı verdiğimde hepsi tedaviye çok olumlu yanıt verdi" dedi.

Avustralya'da şu ana kadar 375 vaka tespit edildi. Coronavirüs nedeniyle 6 kişi hayatını kaybetti.

"FARELER ÜZERİNDE BAŞARILI OLDUK"

İngiliz Daily Express gazetesine konuşan araştırmacılar üretilen aşının fareler üzerinde başarıyla test edildiğini aktardı. Araştırma ekibinin lideri doktor Robin Shattock, Haziran itibariyle insanlar üzerinde aşının test edileceğini söyledi. Ekip üyesi, "Fareye aşıyı yaptıktan bir ay sonra sonuçlar geldi. Aşının iyi çalıştığını söyleyebilirim" dedi. Her şeyin yolunda gitmesi halinde aşının bir yıl içerisinde hazır olacağı belirtildi.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 52
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Nisanda Dünyaya Güneşden gelecek UV Işınları ile bu KoronaVirüs yok olacak inşaAllah.
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilacları ilk Türkiye uyguladı? Ve şu an Deneniyor?.
    Cevapla
  • Ytt 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben aşının virüs daha ortaya dahi çıkmadan önce bulunduğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    bende
    Cevapla
  • rrtt 4 yıl önce Şikayet Et
    ilacı ilk bulan virüsü yayandır bence.. ülkeden ziyade firma ...
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanoglu yer yüzünde adaleti temin edemediği de yüce ALLAH C.C adaleti tahkim edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı