Almanya Başbakanı Merkel'den korkutan açıklama: 2'nci Dünya Savaşı'ndan beri...

Almanya Başbakanı Angela Merkel corona virüs gündemiyle yaptığı açıklamada, "2. Dünya Savaşı'ndan bu yana şimdiye kadar görülmemiş ciddi bir durumla karşı karşıyayız" dedi.

GİRİŞ 19.03.2020 03:13 GÜNCELLEME 19.03.2020 08:51
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Çin'de ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan korona virüsü nedeniyle Almanya Başbakanı Angela Merkel, ulusa sesleniş konuşması gerçekleştirdi. Başbakan Merkel yaptığı açıklamada, halktan hükümetin korona virüsüne karşı aldığı tedbirlere uymasını istedi. Merkel ayrıca, korona virüsü belirtileri olan hastalarının durumlarının tespiti için test yapılması çağrısında bulundu.

 

 

"2. DÜNYA SAVAŞINDAN BU YANA GÖRÜLMEMİŞ CİDDİ BİR DURUMLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Ülkedeki durumun ciddi olduğunu ifade eden Almanya Başbakanı Angela Merkel, korona virüsle mücadelenin tarihi bir önemi olduğunu vurgulayarak vatandaşları disiplinli davranmaya çağırdı. Merkel, "Almanya olarak 2. Dünya Savaşından bu yana şimdiye kadar görülmemiş ciddi bir durumla karşı karşıyayız. Herkes bu önlemlere uymalıdır. Kurallara uymak tarihi bir görevdir. Karşılıklı dayanışma içinde olmalıyız. Önümüzdeki günlerde geçerli olacak kurallara uyun. Hükümet olarak neleri düzeltebileceğimizi ve nelerin gerekli olduğunu gözden geçiriyoruz" dedi.

 

 

''ÖNÜMÜZDEKİ HAFTALAR DAHA ZOR OLACAK''

Almanya Başbakanı Merkel, Alman sağlık sisteminin dünyanın sayılı sistemlerinden olduğunu, her türlü hazırlığı yaptığını belirtti. Korona virüsünün yayılmaması için daha da değişik önlemler alacaklarını belirten Başbakan Merkel, "Önümüzdeki birkaç hafta daha da zor olacak" şeklinde konuştu.

Yaşanılan krizi aşacaklarının altını çizen Başbakan Merkel, "Birlikte mücadele edecek ve tarihi görevi yerine getireceğiz. Başarılı olmamız herkesin kuralları nasıl uygulayıp uygulamadığına bağlıdır. Daha önce böyle bir şey yaşamamış olsak bile yürekten ve mantıklı davrandığımızı ve böylece hayat kurtardığımızı göstermeliyiz. İstisnasız her şey herkese ve dolayısıyla hepimize bağlıdır. Kendinize ve sevdiklerinize iyi bakın" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 32
  • Recep 4 yıl önce Şikayet Et
    Mültecilere insan gözüyle bakmayıp sakladığınız paracıkları harcayın şimdi
    Cevapla
  • Kader 4 yıl önce Şikayet Et
    Ilk çıktığında onemseseniz böyle olmayacaktı hic bir tedbir alinmadi gelişine bırakıldı şimdide elleri ayakları dolandı hala bile yeterli bir tedbir yok ölen ölsün kalan.sağlar bizimdir mantığı var tüm avrupada
    Cevapla
  • zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadin birde fizik profesöru ..tüküreyim böyle sanatin icine
    Cevapla
  • Aysa 4 yıl önce Şikayet Et
    Senin sadece adin zeki . Çok güldüm sana ve adina hahhaaahahahahaha
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Eminim hiçbir şeyden haberiniz yoktur tâbi yersen
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    siyonist güçlerin 5.kol faaliyetlerinde savaşla-dışardan mudahale ile yıkamadığınız ülkeleri biyolojik silah ve ilaç-virüsle yıkmalısınız ibaresi var ve bir ülkenin kültürü 60 yaş ve yaşlılardır bunları ortadan kaldırırsanız o ülkenin kültürünü ortadan kaldırırsınız virüsün amacı bu olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!