Ünlü İtalyan profesör itiraf edip Türkiye'ye çağrı yaptı!

İtalya’nın önde gelen ve saygın mikrobiyoloji ve viroloji profesörlerinden Roberto Burioni, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile ilgili Türk uzmanlara tavsiyelerde bulundu.

Ünlü İtalyan profesör itiraf edip Türkiye'ye çağrı yaptı!
Ünlü İtalyan profesör itiraf edip Türkiye'ye çağrı yaptı!
GİRİŞ 19.03.2020 07:03 GÜNCELLEME 19.03.2020 19:21
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Virüsün en çok İtalya nüfusunun yüzde 23’lük kesimini oluşturan 65 yaş üstündeki yaşlı kesimi etkilediğini bildiren Burioni “İtalya’da hayatını kaybedenlerin sayısı çok yüksek çünkü bizim ülkemizde yaşlılar fazla” dedi. Ülkesindeki yaşlıların son derece sosyal bir hayatı olduğunu dile getiren Profesör Burioni “Evden çıkıp, geziyorlar sosyal aktivitelere katılıyorlar. Bu maalesef, virüsün özellikle yaşlılar arasında iki kat hızlı yayılmasına yol açtı ve en çok bu yaş grubunun, enfeksiyonun acı sonuçlarını çekmesine sebep oldu” diye konuştu.

 

 


CİDDİYE ALMADIK

İtalyanların virüsü başta ciddiye almadığını itiraf eden Burioni “Hükûmet, ilk günlerde virüsü küçümsedi ve çok ciddiye almadı. Fakat şu anda hükûmet ve herkes ne yapılması gerekiyorsa onu tam olarak yapıyor” dedi.

Ülkede geçen haftadan beri uygulanan sıkı karantina tedbirlerine de değinen Burioni, gelecek 15 günlük sürece işaret etti. Burioni “Bugün yaptığımızın virüsün yayılması konusunda olumlu ya da olumsuz sonucunu ki umarım olumlu sonuç verir, iki hafta sonra göreceğiz” yorumunda bulundu.

 

 

Türkiye’de Covid-19 vakalarının yeni yeni görülmeye başladığını hatırlatan Burioni, Türk meslektaşlarına şu tavsiyelerde bulundu: Türk dostlarıma, bu virüsü son derece ciddi şekilde değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Çünkü bu virüs, son derece bulaşıcı ve tehlikeli. Türk meslektaşlarım; doktorlar, hemşireler, buna karşı çok iyi hazırlanmalılar çünkü çok sayıda vakayla karşı karşıya kalabilirler.

AB: BİZ DE HAFİFE ALDIK

Öte yandan Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Avrupa olarak başlangıçta yeni tip koronavirüsü hafife aldıklarını söyledi. Leyen “İki hafta önce ya da üç hafta önce kulaklarımıza sert, acımasız gelen bütün bu tedbirlerin şimdi olması gerektiğini anladık’’ diye konuştu.

YORUMLAR 67
  • IRAK 4 yıl önce Şikayet Et
    Coronavirüs ün bir sonraki asıl korkunç aşaması VTR Virüsüdür yani Zombi istilası, Irak tarafına Abd fema kampları geçirildi. Ha bu arada Tır Kuyruğu 50 km yi buldu, kapı açık yani
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl yani
    Cevapla
  • selami 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Ülkemizi Tortorelli yönetmiyor . Türkiyeyi Recep Tayyip Erdoğan yönetiyor , biz her şeye hazırlıklıyız Allahın izniyle.
    Cevapla
  • Mwmoli yakut 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakası var felaket gelirse kim olursa olsun senin dediğin şekil söylenmez dua et Allah cc bizden uzak tutsun inşallah de
    Cevapla
  • HAKKI 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne ilgisi var?
    Cevapla
  • Alpay 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlarda taret alışkanlığı yok. Amerika ya ve Avrupaya taret musluklu oturaklar gönderdik.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kim demiş yok diye
    Cevapla
  • Sonakinci 4 yıl önce Şikayet Et
    İtalya da taharet var kardesim. Bide isminde taharet musluklu tuvaletleri var. Mevzu sadece o degil...
    Cevapla
  • KAHRAMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Taret değil , doğrusu tahâret . Avrupaya değil , doğrusu Avrupa'ya olacak . Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım !
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Taret değil, taharet kardeşim
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    bir yandan önlem alırken devlet dairelerine adam elini sallaya sallaya giriyor aynı kalabalık kurumlarda var onlarda akşam evine evine bulaşmaz mi demek ki önlem tam değil
    Cevapla
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu büyük bir projenin parçası, Morallerenizi bozmayın sabırlı olun, ülkelerin geleneksel âdetleri, Halk oyunları, yemek kültürü, muhabbetler, çok önemlidir. Teknoloji kullan fakat bağımlısı olma ! Her duyduğuna hatta gördüğünüze inanmayın (ilizyon). İnancı zayıf Allah'a kendini inanıyor muş gibi yapanlar, çipli maymun gibi, sürü gibi kullanılacak. Akıllı olalım uyanık olalım ! (Kuklacının devleti yok) ekranlara fazla bakmamak özellikle cep telefonunuza ! Beynimiz için gerekli !
    Cevapla
  • Akıncı Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet çoook haklısınız Yorumunuz sonuna kadar katılıyorum Strateji uzmanı SAYIN Abdullah Çiftçi hocamın birebir aynı fikirlerini söylemişsiniz ÇOOOOK TEŞEKKÜR EDİYORUM size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerdeki akraba atamaları Fatih Portakal'ı çileden çıkardı: Yazıklar olsun
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek