ABD'nin koronavirüs raporunda ürperten detay! Dalga dalga gelecek...

ABD’de açığa çıkan federal hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele planında, pandeminin birçok dalga halinde 18 ay veya daha fazla sürmesinin öngörüldüğü belirtildi.

ABD'nin koronavirüs raporunda ürperten detay! Dalga dalga gelecek...
ABD'nin koronavirüs raporunda ürperten detay! Dalga dalga gelecek...
GİRİŞ 19.03.2020 07:56 GÜNCELLEME 19.03.2020 08:05
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

New York Times’ta yer alan haberde, 13 Mart 2020 tarihli 100 sayfalık “ABD Hükümeti Kovid-19 Müdahale Planı” başlıklı çalışmanın detayları paylaşıldı.

 

 

“Yalnızca Resmi Kullanım İçin/Genel Dağıtım İçin Değildir” uyarılı planda, ABD’de Kovid-19 salgınının 18 ay veya daha uzun süreceği ve ülkenin sağlık sistemini zorlayacak şekilde kıtlıklarla sonuçlanacak "birden fazla dalga" halinde olacağı uyarısı yer aldı.

Geçen hafta, ABD Başkanı Donald Trump’ın ulusal düzeyde acil durum ilan ettiği günün tarihini taşıyan çalışmada, virüse karşı müdahale için resmi kurumların harekete geçirilerek özel sektörün de Başkanlık yetkileri çerçevesinde mobilize edilebileceği kaydedildi.

 

 

TRUMP, SAVAŞ DÖNEMİ YASASINI DEVREYE SOKABİLİR

Planda Trump’ın, Amerikan endüstrisinde vantilatör, solunum cihazı, koruyucu giysi gibi kritik sağlık ekipman üretimini hızlandırmayı zorlamak için olağanüstü bir adım atma yetkisi veren, Kore Savaşı döneminde çıkarılan 1950 Savunma Üretim Yasası’nı devreye sokabileceği ifade edildi.

Bu süreçte kritik altyapı ve iletişim kanalları da dahil eyalet ve yerel yönetimlerin baskı altında kalacağı ve potansiyel olarak daha az güvenilir olacağı belirtilen planda, “Bu baskılar, güncellenmiş mesajlar almayı ve ilgili bölgelere yönelik doğrudan koordine etme zorluklarını da artırabilir.” değerlendirmesine yer verildi.

Söz konusu planda, Kovid-19'un yayılımını ve şiddetini tahmin ve karakterize etmenin zor olacağına işaret edilerek zamanla hükümet, özel sektör ve bireysel tüketiciler için önemli eksikliklerin baş göstereceği uyarısında bulunuldu.

YORUMLAR 11
  • Olabilir 4 yıl önce Şikayet Et
    İlacı opmayan bir hastalık bu. Bu sebeple dedikleri olabilir. Dikkatli olmak lazım. Allah büyük deyip tedbir almayan iran gibi olur aonumuz. Ki öyle gözüküyor
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin basında trump var. Abd halkı bu sarı ciyana yalancinın teki demisti.ve abd halkı haklı çıktı. Bu paragöz trump Türkiyemizin ekonomisine darbe yapmıstı ve bunuda inkar etmisti. Sonrasinda ise ekonomi darbeyî kendisinin yaptıgını söylemisti. Simdi kovid 19 yeni tip yarasa ve mis kedisi genleri kendi kendine olusmuş ve dünyadaki calısamayacak durumda hasta yaşlı insanları öldürüyor.trump çin virüsü dedi yine yalan konustu. Katil trumpı hep kınadım kınaya lanetlemeyede devam edecegim.
    Cevapla
  • YORUMCU 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak ABD ortamı gererek aşı müşterisi kızıştırıyo.Şeytan oğlu şeytan
    Cevapla
  • Vatann sever 4 yıl önce Şikayet Et
    Piyasada uygun maske bulamıyoruz Devletimden istiyorum
    Cevapla
  • Drdr 4 yıl önce Şikayet Et
    Maske halka acil değil daha çok doktorlara lazım.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş Trump hani bu normal bir gripdi..Ne oldu gafil avlandınız..Yaaa.. dünyayı sömürerek yönetmeye kalkanı bir virüs yönetir..Hadi bakim şimdi ambargo yaptırımların işe yarayacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de neler oluyor? Columbia Üniversitesinde Arap rektör detayı!
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor