ABD çekiliyor, imzalar atıldı

Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı Sözcüsü Tahsin Hafaci, terör örgütü DEAŞ’a karşı ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin çekildiği Kaim Askeri Üssü'nde kontrolün Irak güçlerine geçtiğini belirtti. Iraklı Sözcü ABD'nin diğer bazı üslerden de çekileceğini söyledi.

GİRİŞ 19.03.2020 18:08 GÜNCELLEME 19.03.2020 19:38
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

AA muhabirine konuşan, Hafaci, "Kaim Askeri Üssü’nde bulunan koalisyon güçleri çekildi ve yerini Irak askeri güçlerine bıraktı." dedi.

Söz konusu bölgede bulunan güçlerin karada savaşma değil, Irak güçlerine eğitim desteği verme görevinde bulunduğunu dile getiren Hafaci, "DEAŞ, ülke topraklarımızdan püskürtüldü. Askerlerimiz bölgenin güvenliğini kontrol altına alma gücüne sahip. Koalisyon güçleri, askeri, idari ve lojistik anlamdaki mühimmatı da Irak tarafına teslim etti." diye konuştu.

- "DİĞER ÜSLERDEN DE ÇEKİLECEKLER"

Iraklı Sözcü, Kaim’deki durumun koalisyon güçlerinin çekilmesinin başlangıcını oluşturduğunu ifade ederek, Musul’daki Kayyara ve diğer bazı üslerden de yakında çekilmenin söz konusu olacağını kaydetti.

Öte yandan Iraklı askeri bir kaynak ABD askerlerinin Suriye'ye geçeceğini iddia etti. 

Koalisyon güçlerinin Kaim’den çekilmesi nedeniyle yarın üste askeri tören düzenlenecek.

Irak’ta ABD’ye bağlı 9 askeri üs bulunuyor. Bağdat’taki Taci Askeri Üssü'ne son zamanlarda üç kez füzeli saldırı düzenlenmiş, Kaim Askeri Üssü de aynı şekilde son aylarda çeşitli saldırılarla karşı karşıya kalmıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Akıncı Imam 4 yıl önce Şikayet Et
    Şii çetelerin eline bırakıp gidiyor büyük şeytan...
    Cevapla
  • Zekigören 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman Allah için savaşmak zorunda kalırsa Yüzünü kapatmaz. Paralı çapulcu ajan askerler masum insanları katletti, Bunuda Müslümanlar a malettiniz. Bölgede insan kalmadı, medya kullanımı profesyonel adamlarınız algı konusunda da çok iyi, çapulcu sürüsü az insanla çok iş yaptı. Defolup gidin deaş sizin projeniz anlamamak için aptallar yoğun çaba harcamakta fakat nereye kadar !
    Cevapla
  • eray akalın 4 yıl önce Şikayet Et
    İran boş üsleri vurmuş...iranın aten ilgili üssü vuracağının haberini aldı israil istihabratı.O yuzden saldırı olmadan ilgili üsleri boşalttılar. Ayrıca iran gönderidği fuselerin savaş başlığını çıkardı basit bir el bombası taktı.Bu iranın oraya yaptığı saldırının aynı zamanda bir uyarı mahiyetinde olduğunu da gösterdi. Ayrıca ilgili üssün tam ortadan vurulması önemli değildir.İlgili üssün 100 metre ötesi vurulmuşsa bile ve de normal savaş başlığı çıkarılmamış olsaydı sonuçta ilgili üssün merkezi de otomatik yerler bir olurdu.Yani savaş başlığı cıkmamış bir iran füzesi ilgili üssün 200 veya 300 metre ötesi dahil merkezini de ilerisiyle beraber yerler bir eder.
    Cevapla
  • Dikkatli olun 4 yıl önce Şikayet Et
    Salgın filmini mutlaka izleyin inanılmaz hatta filmin sonunda herkes aşı bulundu bitti derken yeniden salgın başladı gerçekten filmi izleyince beynim yandı
    Cevapla
  • Türk Vatandaşı 4 yıl önce Şikayet Et
    Adam kendi memleketindeki tesisi hala işgalci kafirden imza karşılığı emaneten alıyor. Ne kadar acı bir durum. Memleketin ve bağımsızlığın kıymetini bilelim.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede hiç ABD Nato üssü yokmuş gibi konuşuyorsunuz !!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Dünyada en beğenilen havalimanları! İstanbul Havalimanı da listede yerini aldı...