İtalya'da İtalyanları fena azarladı! Çinli başkandan koronavirüs fırçası

Çin Kızılhaç Başkanı Chen Zhu, İtalya'ya yaptığı ziyarette karşılaştıklarını anlatırken İtalyanlara çok sert uyarılarda bulundu. Salgını başta ciddiye almayan İtalya, bunun bedelini en ağır şekilde ödüyor. Öyle ki, ölü sayısında Çin'i bile geçtiler.

GİRİŞ 20.03.2020 17:32 GÜNCELLEME 20.03.2020 20:44
Bu Habere 112 Yorum Yapılmış

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) bugüne kadar, 10 binden fazla kişinin ölmesine neden oldu.

 

Çin salgını büyük ölçüde bastırmışken, İtalya'yı ziyaret eden Çin Kızılhaç Başkanı Chen Zhu bu ülkede gördükleri karşısında şok oldu.

 

Gerçekleştirdiği basın toplantısında gördüklerini anlatan Zhu, İtalyanları açık açık uyardı. Zhu, "Çok gevşek bir karantina politikanız var. Toplu ulaşım hala çalışıyor, insanlar hala etrafta geziniyor ve otellerde toplanıyor. Maske takmayan çok sayıda insan gördüm. Ne yapmaya çalışıyorsunuz, ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ama burada derhal zamanı durdurmamız gerekiyor. Tüm sosyal aktiviteleri durdurmamız gerekiyor. Herkesin evinde kalması lazım ve insanların hayatlarını koruması için tüm önlemleri alması gerekiyor. Burada insan hayatı en önemli önceliğimiz. Wuhan'da şehrin kapatılmasının üzerinden bir ay geçti. Bu sayede gerekli önlemleri aldık ve tedavileri gerçekleştirebildik. " dedi.

İtalya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri virüsü ciddiye almayarak tedbirlerini geç hayata geçirmişti. Bu sorumsuzluk yüzünden virüs tüm dünyaya daha çabuk bir şekilde yayılmıştı. Hatta Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Koronavirüsü başta hafife aldık" itirafında bulunmuştu.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 112
  • metin 4 yıl önce Şikayet Et
    3. dünya savaşı biyolojik savaş olarak geldi....
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Hele Her Türlü Pisliği Yiyen YECÜC MECÜC e bak... Utanmadan birde konuşuyor...
    Cevapla
  • Thy 4 yıl önce Şikayet Et
    Turkiyede cok hafife aliyor. Bir ay sonra ne yazikki 100 lerce olo olacak
    Cevapla
  • Nazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya savaşa hazırlanıyor
    Cevapla
  • Nazım 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan alayı yalan palavra insanları Yeni dünyaya alistiriyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor