İtalya Başbakanı 2. dünya savaşı göndermesini yapıp açıkladı: Başka alternatifimiz yok...

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, ülkesindeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durdurma kararı aldıklarını bildirdi.

GİRİŞ 22.03.2020 06:51 GÜNCELLEME 22.03.2020 09:33
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kovid-19 nedeniyle 4 bin 825 kişinin yaşamını yitirdiği, mevcut vaka sayısının ise 42 bin 681 olduğu İtalya'da Başbakan Conte, Facebook hesabından yaptığı yayınla ulusa seslendi. 

 

 

"İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN BU YANA EN ZOR KRİZ"

Bu krizin başından bu yana şeffaf kaldıkları vurgusu yapan ve halktan bir şey gizlemediklerini ifade eden Başbakan Conte, "Ülke, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en zor krizle karşı karşıya." dedi. 

 

 

"BAŞKA ALTERNATİFİMİZ YOK"

Her gün çok sayıda vatandaş kaybetmenin acısını yaşadıklarını dile getiren Başbakan Conte, "Aldığımız önlemler ciddi ama başka alternatifimiz yok. Önlemlerin etkilerini görmek için zaman gerekiyor. Kurallara uyulmalı. Evde kalmalıyız." diye konuştu. 

TÜMÜ DURDURULDU

Başbakan Conte, ülkenin üreten motorunu yavaşlattıklarını ama tamamen durdurmadıklarını belirterek, "Bu kolay bir karar değil. Stratejik ve gerekli olmayan bütün üretim faaliyetlerini durduruyoruz. Sadece akıllı çalışma yöntemiyle ve ulusal üretimle ilgili olan üretim faaliyetlerinin yapılmasına izin vereceğiz." ifadesini kullandı.

"Süpermarketlerde yarışa ya da kuyruğa gerek yok." diyen Conte, süpermarketlerin, gıda ürünleri satan dükkanların, eczanelerin, postane ve bankaların açık kalmaya devam edeceğini bildirdi. 

Conte, tüm doktor ve sağlık çalışanlarının yanı sıra sivil savunma, ordu görevlilerinin ülke genelinde topyekun her gün olağanüstü mücadele verdiğini anlattı. 

Başbakan Conte'nin açıkladığı yeni tedbirlerin 3 Nisan tarihine kadar olduğu belirtildi.

Diğer yandan, Başbakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başbakanlık koruma görevlilerinden birinde Kovid-19’a rastlandığı ancak Başbakan Conte’nin geçen gün yapılan koronavirüs testinin negatif çıktığı ifade edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş geçtikten sonra Çin'i dünyadan izole etmek lazım, tüm bulaşıcı hastalıkların kaynağı Çin, halen bile şımarık hareketlerine devamediyorlar
    Cevapla
  • Nedim 4 yıl önce Şikayet Et
    Burda bişeyler oluyor ama kimsenin haberi yok Almanya’ya 40000 Amerikan askeri gönderildi tanklar filan bize sokağa çıkma yasağı var onlar niye hasta olmuyorlar yoksa ilaçlar bulunduğu.yoksa bu 3 dünya savaşına hazırlık mi?
    Cevapla
  • efe 4 yıl önce Şikayet Et
    bızım ınsanlarımız mangal pesınde kostukca bızım halımızde nice olur ornek karsımızda ıtalya
    Cevapla
  • tarık 4 yıl önce Şikayet Et
    kardesım dıyoruz 15 gun sokaga cıkma yasagı gelsın şu işi 15 gunde bıtırelım aylarca ugrasmaktansa çin izole ettı oyle basardı
    Cevapla
  • Selami 4 yıl önce Şikayet Et
    İtalya'nın düştüğü hataya düşmeyelim şimdiden zaruri Güvenlik dezenfekte elemanları fırın dışında her yeri kapatalım sokağa çıkma yasağı koyalım 2 hafta hasta hastaneye hasta olmayanlar evinde kalsın ekmek ve benzeri mecburi ihtiyaçlar görevliler tarafından dağıtırsın Amerika nükleer programı devreye koymaya hazırlanıyor bugün halen işler ne olacak diye yazanlar var yarın 100 200 bin Vakkaya günde 1000 2000 ölüye ulaştığı zaman çok geç olur ekonomik dengeler bu hastalık geçtiğinde yeniden devletin kontrolündedir fabrikalar tarlalar iş yerleri daha iyi bir şekilde devam edecektir gerekirse Avrupa ülkeleri gibi devlet kendi fabrikalarını kuracak mecbur olan fabrikaları alacak devam ettirecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan Özgür Özel'in randevu talebine cevap
Öcalan'ın milletvekili yeğeninden skandal sözler!