Rus doktorlardan Kovid-19 iddiası

Rusya Doktorlar Birliği Sendikası, ülkedeki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gerçek boyutunun gizlendiğini ve vakaların kayıtlara "zatürre" olarak geçirildiğini ileri sürdü.

Rus doktorlardan Kovid-19 iddiası
Rus doktorlardan Kovid-19 iddiası
GİRİŞ 22.03.2020 19:31 GÜNCELLEME 22.03.2020 20:21
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Doktorlar Birliği Sendika Yöneticisi Anastasiya Vasilyeva, yayınladığı görüntüde Rusya'daki koronavirüsle ilgili durumu değerlendirdi.

'BU YETKİLİLERİN APTALLIĞI'

 

 

Kovid-19'un gerçek boyutlarının saklandığını iddia eden Vasilyeva, "Doktorları gerçek durumu gizlemeye ve koruyucu ekipmanların eksik olduğu konusunda susmaya zorluyorlar. Ülkemizi tehlikeye atıyorlar. Bu yetkililerin aptallığıdır." dedi.

'HALKA KARŞI İŞLENEN BİR SUÇ...'

Doktorların koruma ekipmanı olmadan hastaları tedavi etmek zorunda kaldığını savunan Vasilyeva, "Doktorlara virüse karşı bütün dünyada kullanılan koruma ekipmanlarının verilmemesi halka karşı işlenen bir suçtur." yorumunda bulundu.

 

 

Yetkililerin halkın panik olmasını engellemeye çalıştıklarını iddia eden Vasilyeva, "Yetkililer, koronavirüs kelimesini kullanmaktan kaçınıyor ve hastane birimleri ve hatta doğumevleri zatürre hastalığına uygun şekilde dönüştürülüyor." ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 38
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Hala bizim durumumuzu bu ülklerden daha kötü diye borazanlık yapan muhalif sığırlara şaşıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Çin,Amerika ,İtalya;İran,Fransa, İspanya hatta diğer Avrupa ülklerinden de hem totalde hem de yüzdeoranında hepsinden iyi durumda. Koruyucu malzeme ve tedaviye gelince bizim karşımızda bitin dünya sınıfta kalmış durumda. Amerikalının 27 bin dolara verdiği korona tedavisini biz ücretsiz yapıyoruz. Amerikalı, İngiliz ,Fransız bırakın halkı sağlık personeline maske bulamıyor. Fransız sağlık yetkilisi Twiterden Cumhurbaşkanımızdan maske yardımı istiyor.
    Cevapla
  • umut sert 4 yıl önce Şikayet Et
    beter olun öldürdüğünüz masumların intikamı olsun...
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    koronavirus vaka sayisi 300-500 milyon a ulastiktan sonra Covid-21 gelip, hepimizi dünyadan silerse, sadece bu 300-500 milyon bagisiklik olusturdu icin hayatta kalirsa, ben buna hic sasmam. Bu teori acayip aklima yatti benim, insallah böyle degildir , insallah !
    Cevapla
  • Orhangazi 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs Mutationa uğrarsa ola bilir!
    Cevapla
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Alma mehmetçiğin (Türk'ün) ahını çıkar aheste aheste. Allah şahid olarak bize yeter.
    Cevapla
  • Timuçin 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Beter etsin Seni Rusya. Katkettiğin masumlar gırtlağına çöktü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!