Fransa'da heyecanlandıran koronavirüs gelişmesi: 6 günde iyileşmeye başladılar

Fransa’daki doktorlar tarafından yapılan klinik araştırmaya göre hidroksiklorokin ile azitromisin karışımı, koronavirüs hastalarının %100’ünü 6 günlük tedavide iyileştirdiği iddia edildi.

Fransa'da heyecanlandıran koronavirüs gelişmesi: 6 günde iyileşmeye başladılar
Fransa'da heyecanlandıran koronavirüs gelişmesi: 6 günde iyileşmeye başladılar
GİRİŞ 24.03.2020 03:17 GÜNCELLEME 24.03.2020 05:19
Bu Habere 68 Yorum Yapılmış

Fransız hükümeti tarafından yürütülen bir çalışmaya göre sıtma ilacı hidroksiklorokin (HCQ) ile azitromisinin Kovid-19 hastalarının tedavisinde etkili olduğu onaylandı.

 

 

International Journal of Antimicrobial Agents’ta yayımlanan çalışmaya göre, bu kombinasyonla yapılan tedavi, 36 Kovid-19 hastasında önemli ve umut verici sonuçlar verdi.

6 GÜNLÜK TEDAVİYLE VİRÜSTEN KURTULUYORLAR

 

 

Philippe Gautreta yönetiminde yürütülen çalışma, HCQ ve azitromisin kombinasyonunu alan hastaların tamamının test sonuçlarının negatif çıktığını ve 6 günlük tedaviyle virüsten iyileştiğini gösterdi. Çalışma ekibi “Bakteriyel süperenfeksiyonu önlemek amacıyla, hidroksiklorokin ile tedavi edilen hastalardan altısı, günlük elektrokardiyogram kontrolünde, ilk gün 500 mg, sonraki 4 gün 250’şer gram olmak üzere azitromisin aldı.” dedi.

Son zamanlarda kamuya açıklanan bir çalışmada Gautreta ve araştırmacılardan oluşan ekibi, Mart’ın başından ortasına dek 20 hastayı bir hastanede günlük 600 mg hidroksiklorokin ile tedavi etti. Koronavirüs hastalarına, hastaların semptomlarına göre,  HCQ ve bakterilerle savaşana bir antibiyotik olan ve solunum yolu, cilt, kulak, göz ve cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar gibi bakterilerin neden olduğu pek çok farklı enfeksiyonun tedavisinde kullanılan azitromisin verildi.

Kalan 16 hastaya kontrol amacıyla ilaç verilmedi. 6 gün sonra, hidroksiklorokin ve azitromisin kombinasyonu verilen hastaların arasında Kovid-19 taşımaya devam eden vaka yüzdesi %5’ten daha azdı. Bu kombinasyonla yapılan tedavi, yalnızca klorokin alan hastalardan daha iyi sonuç veriyor.

YORUMLAR 68
  • Erhan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa’dan alalım ilacı onlarda para istemezler kanuni sultan Süleyman ödedi derler vakti zamanında kapitalisyon yardımı yapmıştık Fransa’ya
    Cevapla
  • YASİN 4 yıl önce Şikayet Et
    virüsün kaynağı belli oldu desenize. ALLAH bunları şaşırttı bence. salgıladıkları virüs ağa babası abd ve kardeşleri a.b yide vurunca erkenden panzehiri salacaklar. yoksa bunlar müslümanları ve insanlığın kanını emeceklerdi kafirler. ALLAH ım içimizdeki siyasi virüsleride temizle ne olursun. bizim gücümüz yetmiyor artık bu kafirlere. senden başka dayanağımız kalmadı. biz azgın kullarınıda hidayete eriştir. AMİN AMİN AMİN
    Cevapla
  • Nazım KARAMEHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalanan 6 gün yeni hastalanan devam.Nasıl hastaneler 6 gün sonra boşalır ki.
    Cevapla
  • Mesutto 4 yıl önce Şikayet Et
    Heyy mizmizci Türk tabibler odası duyurulur bir işe yaramitorsunuz bari bilgi alın belki biraz bilginiz olur mesleginizle ilgili siyaseti bırakırsınız da mesleginizle ilgili açıklama yaparsınız etkisiz elemanlar
    Cevapla
  • İHSAN 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşaallah asparagas degildir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aliyev planı deşifre ederek 3 ülkeyi işaret etti: Ciddi önlemler almak zorunda kalacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan çocuklarla bir araya geldi