Hasan Ruhani'den koronavirüs tepkisi!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ABD'yi yeni tip corona virüsün (covid-19) hızla yayıldığı "bu ağır şartlarda" Tahran'a karşı yaptırımları şiddetlendirmekle suçladı.

Hasan Ruhani'den koronavirüs tepkisi!
Hasan Ruhani'den koronavirüs tepkisi!
GİRİŞ 24.03.2020 06:42 GÜNCELLEME 24.03.2020 07:30
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ruhani ile Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, koronavirüsle mücadele ve ABD'nin Tahran'a yönelik yaptırımlarını ele aldıkları bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

Görüşmede Ruhani, tüm dünyayı ilgilendiren bir mesele halini alan koronavirüsle mücadele konusunda bütün ülkeler ile halklarının yan yana durması gerektiğini belirterek, "İnsanların hayatlarının korunması ve bu hastalığa karşı koymak için dünyada herkesin katılacağı ortak adımlar atılmasına ihtiyacımız var." ifadesini kullandı.

ABD'nin ülkesine ilaç ve insani yardım gönderilmesini engellediğini, temel ihtiyaçların karşılanması için yapılması gereken bankacılık faaliyetlerine de izin vermediğini savunan Ruhani, şunları kaydetti:

 

 

"ABD, koronavirüsün yayıldığı bu ağır şartlarda İran'a karşı yaptırımları şiddetlendiriyor. Bu durum, insani ilkelere ve Birleşmiş Milletler (BM) yasalarına aykırıdır. Dünya ülkeleri, ABD'nin insanlığa karşı olan bu adımlarını kınamalı ve bu ülkeyi insan temelli BM yasalarına dönmeye davet etmelidir."

Ruhani ayrıca İran ile Tunus arasındaki ilişkilerin ve iş birliğinin gelişmesi için kendilerinin hiçbir kısıtlamasının olmadığını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı, "Tunus, uluslararası kamuoyunun insanlık dışı ve zalimce yaptırımlara karşı durmasını sağlama konusunda adım atmakla yükümlüdür." görüşlerini paylaştı.

Tunus Cumhurbaşkanı Said de tüm ülkelerin koronavirüs salgınıyla karşı karşıya olduğuna işaret ederek, ABD yaptırımlarını eleştirdi.

YORUMLAR 7
  • KARADERELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Yerle bir olun inşaallah, sizin ABD'den farkınız ne?
    Cevapla
  • Ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah Sadece seni mi yarati ??
    Cevapla
  • HALİL 4 yıl önce Şikayet Et
    bu amerika da olmasa neyle beslenirsiniz acaba ülkeyi pers hayalleri uğruna uçuruma yuvarladınız ülkenin bütün servetini ırak suriye yemen lübnanda mezhepçilk uğruna feda ettiniz bunu yaparken abd ye bir mermi atmadınız şimdi pisliğinizin nedenini abdye bağlamaya çalışıyorsunuz
    Cevapla
  • M.Ç 4 yıl önce Şikayet Et
    No'oldu ruhani? Atıp tutuyordun. Amerikayı itraili vurup yakıyordun. Ağlamaya başladın.
    Cevapla
  • Ensar 4 yıl önce Şikayet Et
    Yiyin birbirinizi azgin katiller biri musluman kiliginda şia diğeri hiristiyan rabbim omazlum muslumanlarin ahini cikariyor bunkardan
    Cevapla
  • izmitli 4 yıl önce Şikayet Et
    hep abd hep abd sen sanki çok hayırlısn islam dünyasının başına belası
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Hazine ve Maliye Bakanlığından Dünya Bankası kaynaklarına ilişkin açıklama