Riyad, Mekke ve Medine karantinaya alındı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Suudi Arabistan yönetimi Riyad, Mekke ve Medine'ye giriş-çıkışları kapatma kararı aldı. Ülke genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağı da genişletildi.

Riyad, Mekke ve Medine karantinaya alındı
Riyad, Mekke ve Medine karantinaya alındı
GİRİŞ 25.03.2020 18:35 GÜNCELLEME 26.03.2020 10:56
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Riyad, Mekke ve Medine kentlerinin giriş-çıkışlara kapatılması kararı alındı. 

 

 

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman bin Abdulaziz, virüsle mücadele çerçevesinde alınan bir dizi yeni tedbir kararını onayladı. 

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI SAATLERİ GENİŞLETİLDİ

 

 

Söz konusu kararlar kapsamında, Riyad, Mekke, Medine kentleri giriş ve çıkışlara kapatılacak. Ülke genelinde 19.00 - 06.00 saatlerinde uygulanan kısmi sokağa çıkma yasağının başlangıç saati de bu kentlerde 15.00'e çekildi. 

Ayrıca ülkedeki 13 bölgede yaşayanların, bu bölgelerden çıkışları ve başka bölgelere seyahatleri yasaklandı.  

Ülkede yarın yerel saatle 15.00'de uygulanmaya başlayacağı belirtilen kararların ikinci bir duyuruya kadar geçerli olacağı aktarıldı.  

Suudi Arabistan'da Kovid-19'la mücadele kapsamında yayımlanan kraliyet kararnamesiyle pazartesiden itibaren ülke genelinde 21 gün süreyle kısmi sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklanmıştı. 

Suudi Arabistan makamları, 19.00 - 06.00 saatlerini kapsayan yasağa uymayanların çeşitli para ve hapis cezalarına çarptırılabileceğini belirtmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 14
  • ,Y. A... 4 yıl önce Şikayet Et
    harem sınırlarına müslümanlar haricindekiler girmemesi gerekiyordu, bu haramı işlediniz. simdi herkese yasak.. yazık,hak bela vermez, kul azmayınca..
    Cevapla
  • Muhammed 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah tüm Müslümanları bu Corona belasından korusun. Bizlere bu musîbetten ibret almamızı nasip etsin. Müslümanları ve İslam'ı yeryüzünden silmeye çalışanları da kahr-ı perişan eylesin. Çin Afganistan Irak Suriye Yemen derken şimdi artık Etiyopya'da da Müslümanlara karşı zulüm başladı.
    Cevapla
  • YUNUS1 4 yıl önce Şikayet Et
    Niye abd yi çağır.sana yardım etsim
    Cevapla
  • erdem 4 yıl önce Şikayet Et
    biz muslanlar Allahin huzurundan reddedildik bunu dusunmemiz gerekirken hala neler konusuluyor. Kabeye gidip bi de beni tek çek diyen vatandaslarin kulaklari çinlasin
    Cevapla
  • Lazoğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizlere her yer mescit tir. Namazdan yüz çevirecek kimse olmaz
    Cevapla
  • çağdaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Sen kimsinki arabistan'da saçma işler yaptın kral, kadınlar maça gitsinmiş, açık gezsinmiş,peygamber böyle yanlışlarla mücade etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!