Avrupa'da papazlar sokaklara indi! Şehirleri kutsuyor ve dua ediyorlar

Türkiye'deki Avrupa hayranlarını üzecek görüntüler Kuzey Makedonya'dan geldi. Görüntülerde papazların sokakları kutsadığı ve koronavirüsten kurtulmak için dua ettiği görülüyor. Türkiye koronavirüs sürecinde bütün dünyanın örnek aldığı bir ülke halindeyken camilerden dua seslerinin yükselmesini sindiremeyenler Türkiye'nin yoğun çabalarını gözardı ederek algı operasyonu başlatmışlardı.

GİRİŞ 26.03.2020 01:20 GÜNCELLEME 26.03.2020 01:31
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs 2 ay gibi kısa bir sürede bütün dünyanın sorunu haline geldi. Ülkeler koronavirüsün etkilerini hem sosyal ve ekonomik hem de kültürel olarak atlatmaya çalışıyor. Yeni yasalar, yeni kurallar, yasaklar ve birçok farklı tedbirle koronavirüsün yayılmasını önlemek için adımlar atılıyor.

 

 

Özellikle İtalya'nın son bir ay içinde en çok can kaybı veren ülke olması dikkat çekerken Avrupa'nın en ünlü caddeleri ve şehirleri bomboş kalmış durumda. İnsanlar evlerinden çıkamıyor, arkadaşlarıyla görüşemiyor ve işlerine gidemiyor. Avrupa'da yaşanan bu kaosu çok önceden tahmin ederek tedbirlerini Ocak ayının ortalarında almaya başlayan Türkiye ise bütün dünyada koronavirüsle mücadele konusunda örnek gösterilen ülke haline gelmişti.

 

 

KUZEY MAKEDONYA'DA PAPAZLAR SOKAKLARI KUTSADI

Kuzey Makedonya'da papazlar sokak sokak gezerek şehirleri kutsadı. Kamyonet arkasında dua eden papazların bu görüntüleri sonrası sosyal medyada birçok hesap dua karşıtı tweetlerini silmeye başladı. Fransa'da kiliselerden çan sesleri yükseldi. Papazlar, ''evlerinizden çıkmayın, dualarınızı evlerinizde edin'' çağrısında bulundu. Günah çıkarma işlemlerini askıya alan papazlar ''Tanrıya doğrudan dua edip günah çıkarabilirsiniz'' açıklamasında bulundu. Bu ifadeler sonrası papalık kurumunun binlerce yıldır ''Tanrısal'' kabul edilen özelliği de askıya alınmış oldu.

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI'NIN ''DUA'' KARARINA TEPKİ GÖSTERDİLER

Diyanet İşleri Başkanlığı geçtiğimiz günlerde koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşları ferahlatmak ve bu süreçte dini hassasiyetleri elden bırakmamak için yatsı ezanı sonrası camilerden duaların okunması kararını aldı. Milyonlarca vatandaş evlerinden dualara katıldı ve koronavirüse karşı Allah'a sığınmanın ferahlığını hissetti. Uzmanlar bu süreçte alınacak fiziksel önlemlerin yanı sıra ruhsal açıdan da duanın ve Allah'a sığınmanın gerekliliğinden bahsediyor. İnsanların kendilerini iyi hissetmeleri ve Allah'a sığınmaları korkuyu azaltırken; dua etmeleri koronavirüse karşı ruhsal olarak daha dirençli hale gelmelerini sağlıyor.

Ancak tüm bu olumlu yönleri görmezden gelen ''Avrupa'' hayranı bir grup, alınan bu kararın ''gericilik'' olduğunu ifade etmiş ve Türkiye aleyhinde algı operasyonu başlatmıştı.

YORUMLAR 101
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Cahil senin gibi ebucehilin torununa deniyor , Allah istemeden yaprak kımıldamaz, hayır ve şer Allah'tan
    Cevapla
  • Misafiir 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizler de evlerimizde boş boş durmaktansa Dua edelim 80 milyonun içinden 1 kişiinin Duası kabul olursa yeter Bizim Hocalarda Sokağa inip dua etseler kötü olmaz Belli mi olur bu illeti iki yönden Tıp ve Dua ile mücadele etmiş olup ikisinden biri işe yarar ama bizim laikçi kısım sokağa inen Hocalarımızı görmesinler hemen kudururlar olayı başka yöne çekip Laiklik Elden Gidiyor derler
    Cevapla
  • Yorumcu 4 yıl önce Şikayet Et
    Duayı hiçte hafife alınmasın gercek hakiki bir mümin veli evliya duası kabul oldugundan dolayi her belayi hastalıgi illeti ( virüsü ) de ortadan kaldirabilirler Rabbimizin izniyle. Ha bu virüs sadece ilaçla ortadan kalkar derseniz yanılmaktasıniz bu virüs kendine göre bir frekans yayabiliyormu demek ki o bir kötü cin enerji oluyor Dualar sayesinde Cinlerin şeytanların yandığını da bilmelisiniz .
    Cevapla
  • s.kutun 4 yıl önce Şikayet Et
    hey güzel allahım sen nelere kadir deyilsinki sen her şeyi gören her şeyi duyan sensin sen bu güzel VATANIMIZI koru
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    1000 papaz 1 doktor etmiyor, laik atak geçiren laikuslara duyurulur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
Ankara’daki Aleviler Turgut Altınok’u destekleme kararı aldı!