İdlib'li çocuklardan utandıran koronavirüs mesajı

Suriye’nin İdlib kentinde Esed rejiminin saldırıları sonucunda evlerinden olan çocuklardan koronavirüse karşı 'önlem alın', ve 'evde kalın' çığlıkları yükseldi.

İdlib'li çocuklardan utandıran koronavirüs mesajı
İdlib'li çocuklardan utandıran koronavirüs mesajı
GİRİŞ 26.03.2020 14:56 GÜNCELLEME 26.03.2020 14:56
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Suriye'de 9 yıldır süren iç savaş sebebiyle binlercesi çocuk olmak üzere yüzbinlerce sivil hayatını kaybetti. Milyonlarcası ise rejim bombardımanları nedeniyle evlerinden oldu. Savaştan en çok yara alan kuşkusuz çocuklardı.

Özellikle son dönemde Avrupa'nın kabul etmemek için tüm insan haklarını ve evrensel hukuk kurallarını hiçe saydığı İdlib'li çocuklar, koronavirüs salgını sonrası dünyaya mesaj gönderdi.

KEŞKE BENDE YAPABİLSEM

Dünya genelinde yaygınlaşan ''EVDE KAL'' (stay home) yazılı pankartlarla mülteci kamplarındaki çadırları önünde poz veren İdlib'li çocuklar bu mesajın altına ise ''KEŞKE BEN DE YAPABİLSEM'' (I WISH I CAN) notunu ekledi. Türkiye dışında tüm dünyanın görmezden geldiği ve adeta ölüme terk ettiği çocukların bu sözleri dünyaya ibret verici bir mesaj oldu.

Öte yandan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu’nun (UNICEF) yayımladığı rapora göre, 9 yıldır iç savaşın sürdüğü Suriye’de 2014-2019 yılları arasında Suriye’deki iç savaş nedeniyle 5 binden fazla çocuk yaşamını yitirdiği ifade edilmişti. Raporda, 5 milyon çocuğun yardıma ihtiyacı olduğu ve 4 milyon 800 bin çocuğun, doğduktan hemen sonra gözlerini 'savaşa' açtığı kaydedildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 24
  • kaptan44 4 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın da umrunda vallahi kendi rahatımızı düşünmekten çoluk çocuk garip gariban fakir umrumuzda bile değil ama kimse sahipsiz değil bu çocukların yardıma muhtaçlarında bir sahibi var biz o sahibi unutmuşuz gücünün yeteceğini bile sanan ahmaklar var ama bak insanım diyen mahlukata öyle ibretlik ders veriyorki muhtaç olduğumuz havadan bile korkar olduk çocuklarımıza bile sarılamaz olduk hadi bakalım gücünüz yetecekmi görelim
    Cevapla
  • adsız 4 yıl önce Şikayet Et
    bunca çocuk allah'a şikyet etti allahın unutuğunumu sandınız hadi bakalım füzelerinizle uçaklarınizla vurun kuruna virüsü hanı güçlüydünüz dünyayı dizayn ediydiniz
    Cevapla
  • Yalnız kurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu bela bizlere az bile
    Cevapla
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    ah ah kardeşlerim dünyada tek ülkemiz ve de başta sayın cumhur başkanımiz can havliyle sürüyeli mazlumlara kol kanat oldu çok cabaladi milletimizin de ekseri çoğunlüğu gayret etti dilerim allahtan bu imtahandan gecmiş olalim dünya cıkar peşinde koştu kimi petrol kimi silah aylan bebekler denizde boğuldu varil bonbaları mahsun insanların başina yağdi kimse kıprdamadı bunun bir hesabı yokmu var şimdi cenabı allahin ilahi görünmeyen gücü kac bakalım nerye kacacaksin hey dünya
    Cevapla
  • osmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç merak etmeyin buna bende dahil hepimiz sizlere yapılanları görmezden geldiğimiz için bugün bu çileyi çekiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi