Koronavirüs akciğerleri nasıl etkiliyor? ABD'li doktor görüntüleri yayınladı

George Washington Üniversite Hastanesi, koronavirüs (Kovid-19) taşıyan bir hastanın akciğerlerinin görüntülerini paylaştı.

GİRİŞ 27.03.2020 14:30 GÜNCELLEME 27.03.2020 14:30
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

ABD'nin başkenti Washington'da bulunan George Washington Üniversite Hastanesi'nde çekilen bir üç boyutlu video, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) akciğerleri nasıl etkilediğini gösterdi.

 

GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Hastanenin göğüs hastalıkları cerrahisi şefi Dr. Keith Mortman, çekilen görüntülerin birkaç gün öncesine kadar semptom göstermezken, şimdi nefes almakta zorlanan bir Covid-19 hastasına ait olduğunu bildirdi.

 

"CİHAZ EN YÜKSEK SEVİYEDE BİLE HASTAYI RAHATLATAMADI"

Mortman, normal şartlarda yüksek tansiyon dışında bir sağlık problemi olmayan 59 yaşındaki erkek hastanın, "ciddi anlamda" hastalanmasından bu yana solunum cihazına ihtiyaç duyduğunu, ancak cihazın çoğu zaman en yüksek seviyesinde bile onu rahatlatamadığını ifade etti.

TEK BİR YERDE YOĞUNLAŞMIYOR

Doktorun açıklamalarına göre alınan 360 derece görüntülerde sarı bölgeler akciğerlerin iltihaplanmış bölgelerini gösteriyor. Akciğerler bir enfeksiyonla karşılaştığında onu soyutlamaya çalışıyor. Görüntülerde de enflamasyonun tek bir bölgede yoğunlaşmadığını görmek mümkün.

KALICI HASAR MEYDANA GELİYOR VE İYİLEŞMESİ ÇOK UZUN SÜRÜYOR

Dr. Mortman, akciğerlerin bu seviyede hasar gördüğünde iyileşmesinin çok zaman alacağını ifade etti. Doktor, Kovid-19 hastalarının yüzde 2 ila 4'ü arasında kalıcı akciğer hasarı meydana geldiğini ifade etti.

"İNSANLAR BU DURUMU CİDDİYE ALMALI"

Ciğerlerdeki iltihaplanma organın kana yeteri kadar oksijen vermesini ve karbondioksit salınımı yapmasını engelliyor, bu sebeple koronavirüs kapanlar derin nefes alma ihtiyacı hissediyor.

Dr. Mortman, "İnsanların bu hastalığın neler yapabileceğini almasını istiyorum. İnsanlar bu durumu ciddiye almalı" dedi.

Görüntülerdeki akciğerlere sahip hastanın yoğun bakımda tutulduğu ve durumunun kritik olduğu belirtildi.

YORUMLAR 25
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    valla aynı hastalığı bende ocak ayının başında geçirdim korona hastalığı yaşayan bu hastalığı atlatan hastaların söylediği gibi ciğerlerime sanki cam parçaları batıyormuş gibiydi ve 1 buçuk ay atlatamadım
    Cevapla
  • Üretelim 4 yıl önce Şikayet Et
    Tehlikeli virüsleri doğrudan akciğerlerden pratik olarak temizleyecek yapay zekalı yerli milli teknolojik tıbbı araçları üretmeye çalışalım İnşallah.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ne içtin kardeş bize de ver
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    ciddiyse neden ohal çıkarılmıyor?
    Cevapla
  • Hasan’a Cevap 4 yıl önce Şikayet Et
    İşe giderken ne önlemi alacam hadi ben aldım yanımdaki adam almadı belki, ne olacak o zaman. Kimsenin çıkmaması lazım bu yüzden.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya arkadaş ohal olmadan sen kendi önlemini alsana burda sabah akşam ohal deyip durmayın kendi önlemini sen al balalım bir
    Cevapla
  • said 4 yıl önce Şikayet Et
    içeri sirke basın.
    Cevapla
  • 123qwertt 4 yıl önce Şikayet Et
    Aralıkta hasta oşdum ateş, ağır baş ağrısı kol bacak kemik ağrısı. Gece baş ağrısından uyanıyordum ciğerlerim çeyrek nefes alıyordu ve sürekli öksürük ama söküp atamıyorsun ciğer hep dolu. 10 günü aştı bu şekil de hepsi geçti öksürük 1 ay fazla devam etti. Ben grip olmam oluncada 3 günde atlatırım. Hayatımda böyle hasta olmadım kamyon çarptı resmen. Rahat olun bu bence koronavirüsdü ve Aralıktan beei Türkiyede o günlerde çevremde çok böyle hasta vardı. okulda öğretmenim sırayla çocuklar hasta olup rapor alıyordu. Kızım anasınıfı aynı şekilde... Ama ölen bil.miyorum ecel denmiştir. Babam 77 yaşında ağır ama benden hafif atlattı
    Cevapla
  • Dürüst 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen, bende böyle hasta oldum ve çevremdekilerde böyle hastaydı.
    Cevapla
  • sadık 4 yıl önce Şikayet Et
    Bahsettiğin hastalığın aynısını bende geçirdim ve 1 2 yıldır hiç bir soğuk algınlığı grip yaşamadığım halde
    Cevapla
  • Bulut 4 yıl önce Şikayet Et
    Valla kardeş aynını ben de yaşadım.Ben de kuru öksürükle başlayan Ve uzun süre atamadığım bir akciğer hastalığı yaşadım.Nefes almakta zorlanıyordum.Denemediğim kür kalmadı.En son göğüs hastalıklarına gittim,bana astım ilaçları verdi bir de antibiyptik ondan sonra da 15 gün sürdü Ve rahatladım.Hayatımda böyle olmadım Allah kimseyi nefessiz bırakmasın.Olmaya devlet cihanda bir nefes cihan gibi
    Cevapla
  • Sporcu 4 yıl önce Şikayet Et
    51 yaşındayım. Ben de Korona'ya yakalanıp atlattığımı tahmin ediyorum. Ocak ayı başında İstanbul'a gittim, kalabalık ortamlarda çok bulundum(cami, metro, istiklal,..), döndüm, bir kaç gün sonra hastalık başladı. 4 gün kadar az-orta arası ateş, hafif kuru öksürük, eklemlerde hafif ağrıma, hızlı tempoda nefes yetmezliği.. Hayatımda böyle bir şey yaşadığımı hatırlamıyorum. Şubat sonunda Korona virüs haberlerini duymaya başladım, belirtileri benimkime uyuyordu. Sağlıklı ve sıkı beslenirim, günde 3 yumurta yerim, rahatsız olduğumda adetim olduğu üzere büyük bir fincanda sıcak hibiskus çayı yapar içine yarım limon doğrarım, yine öyle yaptım, 4-5 gün sonra bir şeyim kalmadı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı