Rusya'dan iddialara yanıt: Sokağa aslan değil ayı salardık

İngiliz İş İnsanı Alan Sugar'ın Rusya lideri Vladimir Putin'in insanların dışarı çıkmasını engellemek amacıyla sokaklara aslan saldığı iddiasına sosyal medya hesabı üzerinden cevap veren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Sokağa aslan değil ayı salardık" dedi.

Rusya'dan iddialara yanıt: Sokağa aslan değil ayı salardık
Rusya'dan iddialara yanıt: Sokağa aslan değil ayı salardık
GİRİŞ 28.03.2020 11:19 GÜNCELLEME 28.03.2020 11:19
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İngiliz İş İnsanı Alan Sugar sosyal medya hesabı üzerinden büyük bir iddia ortaya atması ve bunun dünyanın hemen hemen her ülkesinde inanılması üzerine Rusya’dan iddiayı çürüten açıklama yapıldı. Alan Sugar’ın Rusya lideri Putin’in koronavirüsü nedeniyle ülkede yaşayan insanların dışarı çıkmasını engellemek amacıyla sokaklara aslan saldığı ile ilgili iddia milyonlarca insan tarafından gerçek zannedilince sosyal medya üzerinden büyük bir tepki aldı. Bu iddiaların önünü alamayan Rusya buna karşılık resmi bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Gündemi değerlendiren Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova bu iddia ile ilgili mizahi bir yaklaşımda bulunarak, "Rusya’da sokağa aslan ve kaplanların salınması şakası gerçekten çok komik. Gerçek olmayacağından değil elbette ama geleneksel olarak aslan veya kaplan değil ayı bırakırdık. Ayılar daha etkili" ifadelerini kullandı.

İran’daki durumun sorumlusu ABD

İran’da artan korona virüsü vakalarını da değerlendiren Zaharova, burada yaşanan sürecin yapay olduğunu savunarak, “Bu sorun büyük ölçüde yapay, zira İran’a benzeri görülmemiş ekonomik ve politik baskı uygulanıyor. Sadece edep ve etik kurallarının değil yasal alanın dışına çıkan sonsuz açıklamalar yapılıyor” dedi. ABD’ye seslenen Zaharova, İran’a uygulanan ekonomik ambargoların kaldırılması yönünde çağrı yaparak, “İran’da korona virüsünün ortaya çıkardığı durum, ABD’nin uyguladığı tek taraflı ambargonun sonucudur” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    sokaklar zaten sarhoş ayıııııdolu
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    sokaklar zaten ayı dolusu.. Salmaya gerek yok
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    Alçak ve vicdandan yoksun kadın! Peki Suriyedeki bu felaketten kim sorumlu,2 milyon çoluk ,çocuk,kadın ve yaşlının katlinden kim sorumlu,tabiki siz 5 insanlık düşmanı kesim olan Şam şeytanı esit,münafık iran,kafir ve katil rusya ve yanki abd ve sefih ve sapıtmış avrupa ülkeleri mes'ul dur.Allah Doğu Türkistandaki Uygur kardeşlerimize hadsiz zulümleri yapan kafir çin ve keşmirde ve filistinde müslüman kardeşlerimize zulmeden hindular ve israil olmak üzere topunuzun bin türlü belasını cezasını versin .Amin ,Milyar defa Amin
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'deki felaketten BOP kapsamında Suriye'ye giren ABD ve uşakları sorumludur. Esad ülkesini emperyalistlere bırakmamış, kaçmamış, bölge ülkeleri Rusya ve İran ile bunu durdurmuştur. Eğer katliam yapmış olsalar ele geçirdiği bölgelerde yapardı, bir tane duydun mu?!
    Cevapla
  • Halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin İnşAllah topu birden helak olursa müslümanlar mazlumlar rahat bir nefes alır.
    Cevapla
  • Avşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur öbürüne, ne farkları var ??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi