ABD'de korona kabusu: Savaşta değiliz, gemicilerin ölmesine gerek yok

Pasifik'teki Guam adasında karantinaya alınan ABD'nin USS Theodore Roosevelt Uçak Gemisi Kaptanı Brett Crozier, ABD Donanmasına mektup yollayarak, gemideki tüm personelin karaya çıkarılıp karantinaya alınması için yardım talebinde bulundu.

ABD'de korona kabusu: Savaşta değiliz, gemicilerin ölmesine gerek yok
ABD'de korona kabusu: Savaşta değiliz, gemicilerin ölmesine gerek yok
GİRİŞ 31.03.2020 23:02 GÜNCELLEME 01.04.2020 10:00
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

100'den fazla askerin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı geminin kaptanı Crozier'in mektubundaki detaylar, California merkezli "The Chronicle" adlı haber sitesinde yer aldı. 

 

 

Kaptan Crozier, 4 sayfalık mektubunda, sadece az sayıda askerin Guam adasında karaya indirilip hastaneye kaldırıldığını ancak gemideki 5 bin civarındaki askerin 14 günlük karantina ve sosyal mesafe kurallarını uygulamasının mümkün olmadığını belirtti.

SOSYAL MESAFE UYGULANAMIYOR, HASTALIK YAYILIYOR

 

 

Crozier, "Savaş gemisinin kendine has sınırlamalarından dolayı bunu (karantina ve sosyal mesafe uygulamaları) yapamıyoruz. Hastalığın personel arasında yayılması hızlanarak devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

Nükleer kapasiteli uçak gemisinin kaptanı, gemideki salgını durdurmak için "mümkün olan en kısa zamanda tüm personelin gemiden indirilip Guam adasında karantina odalarına alınmasını" istedi.

''SAVAŞTA DEĞİLİZ DENİZCİLERİN ÖLMESİNE GEREK YOK''

Crozier, mektubunda, "Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesine gerek yok. Şu anda adım atmazsak en güvendiğimiz unsurumuz olan denizcilerimize olması gerektiği şekilde bakmamış oluruz. Görevdeki bir ABD nükleer uçak gemisinin personelinin çoğunu iki haftalığına karaya indirmek olağanüstü önlem. Ancak bu gerekli bir önlem." değerlendirmesinde bulundu.

Kaptan Croizer, ABD uçak gemisindeki durumun daha önce salgının bulaştığı kruvaziyer gemilerinkinden çok daha kötü olabileceğini çünkü gemide bireysel kabin ve odaların bulunmadığını ifade etti. 

Karantina olmaksızın testlerin de tek başına çözüm olamayacağını ifade eden Croizer, "Savaş şu anda olası değil, barış zamanı kurallarının uygulanması gerektiğini tavsiye ediyorum." dedi.

ABD SAVAŞ GEMİLERİ GÖREVDEYKEN KARAYA ÇIKAMIYOR

ABD savaş gemilerinin görevde iken personelini karaya çıkarmasının askeri kurallara aykırı olduğu ve daha önce böyle bir talebin Amerikan ordusunda söz konusu olmadığı belirtiliyor.  

ABD Donanması Genel Sekreter Vekili, konuyla ilgili CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, mektuptan bugün haberdar olduklarını ve Donanmanın gemideki tüm personelin karaya çıkarılmasına izin verebileceğini ancak Guam adasında yeterince yatak bulunmadığını dile getirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 46
  • Hümmet çiftçi 4 yıl önce Şikayet Et
    o karntina odalarinda mazlum müslümanları sorgusuz sualsiz yatirdilar.. simdi kendileri bağırarak gidecekler..
    Cevapla
  • lala gül 4 yıl önce Şikayet Et
    ilahi adalet bu olsa gerek
    Cevapla
  • ccey 4 yıl önce Şikayet Et
    mazlumların ahını almak, bugün savaşan kaleler dünyayı heybeti ile korku salan ölüm makinaları bir bir limanlara çekilmeye başlıyor, cşimdi ne işe yarar bu makina Allah ın yarattığı küçücük bür şey karabasan gibi çöktü tüm dünyaya vesile oldu belki bir labaratuvar veya başka bir canlı, onu yaratan allah, Allah mazlumun ahını bırakırmı sandınız, doğu türkistan yemen cezayir mısır libya afrika fas tunus ortadoğu filistin bugün en büyük ölümlerde buralarda zalimlikleriyle bugünlere gelenler yaşıyor, imtihan çetin örnekler büyük görürsen, Allah Tüm islam alemini inananları korusun yar ve yardım cısı olsun,
    Cevapla
  • RTE. 4 yıl önce Şikayet Et
    Azdan az, çoktan çok gider.
    Cevapla
  • doğru sözlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaşta değillermiş.Hadi ordan. Ne işiniz var o gemide kafirler topluluğu. Hangi mazlumu, garibanı, kadını, çocuğu bombalayacak o uçaklarınız. Yıllardır yetmedi katliamlarınız. Allah, o gemiyi de uçaklarınızı da denizin dibine geçirsin. Bu zalimleri insan zannedip acıyanlara da yazıklar olsun. Ben bombalanan kardeşlerimize ve yerlere bakamıyorum bile.Allah var,hesap günü var. Virüsten kurtulsanız Allah'tan kaçamayacaksınız.
    Cevapla
  • Ihtiyar 4 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM’de bir araya geldiler! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özel ile görüşme tarihini duyurdu
Rusya'dan S-500 açıklaması! Tarih verdiler