Türkiye yasaklamıştı! Ülkeden talep geldi: Anlayış bekliyoruz!

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, ülkesine yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında Norveç tarafından satın alınarak bağışlanan solunum cihazlarının Türkiye'deki ihracat yasağı nedeniyle ulaşmadığını belirterek, bu sorunun en kısa zamanda çözüleceği umduğunu bildirdi.

Türkiye yasaklamıştı! Ülkeden talep geldi: Anlayış bekliyoruz!
Türkiye yasaklamıştı! Ülkeden talep geldi: Anlayış bekliyoruz!
GİRİŞ 01.04.2020 07:26 GÜNCELLEME 01.04.2020 07:32
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

AA'nın aktardığı habere göre, başta Çin olmak üzere diğer ülkeler tarafından bağışlanan solunum cihazlarının lojistiği hakkındaki soruyu yanıtlayan Pendarovski, Norveç tarafından Türkiye'den satın alınarak ülkesine bağışlanan solunum cihazlarıyla ilgili sorun hakkında birkaç gün önce bilgilendirildiğini aktardı.

Pendarovski, "Maalesef dost Türkiye, bilinen sebeplerden dolayı her türlü solunum cihazlarının ihracatını yasakladı." dedi. 

 

 

"TÜRKİYE BİGİ BÜYÜK BİR DEVLET İÇİN KÜÇÜK AMA BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞEY"

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın kabinesi ile günlük iletişimde olduklarını ve bir çözüm bulmayı umduklarını vurgulayan Pendarovski, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu ana kadar bu sorunla ilgili bir çözümümüz yok. Bulacağımızı umuyorum. Türkiye ya da diğer büyük bir devlet için küçük fakat bizim için büyük olan söz konusu yardımın engelini kaldırmak için Türkiye ile diplomatik çabalarımıza devam edeceğiz. Bu bizim için önemli ve Türk dostlarımızın anlayışla karşılayacağını umuyorum."

Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında ülkedeki diğer önlem ve gelişmeleri de değerlendirdiklerini anlatan Pendarovski, ülkede 18 Mart'ta ilan edilen bir aylık Olağanüstü Hal'in (OHAL) devam edip etmeyeceğini ilerleyen toplantılarda ele alacaklarını aktardı.

Türkiye, koronavirüs ile mücadele kapsamında geçen hafta solunum cihazlarının ihracatını ön izne bağlamıştı.

Kuzey Makedonya Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkede şu ana kadar Kovid-19 nedeniyle 9 kişi hayatını kaybederken, 329 vaka tespit edildi. Ülkede şimdiye kadar 12 kişi ise Kovid-19 tanısının ardından iyileşti.

YORUMLAR 21
  • Yusuf Akkaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi tam zamanı. Böyle günlerde kabuğumuzu kırıp kendimizi dünyaya göstermeliyiz ve gerekli yardımları ve ihracatı yapmalıyız. Kendi ihtiyaçlarını Türkiye olarak her türlü hallederiz. Yeterki biz bize inanalım. Bankalarda döviz hesabı olanlara da yazıklar olsun bunun hesabını nasıl vereceksiniz mahşer günü sorulduğunda kafirlerin dostu oldunuz onların taptıklarına sarıldınız, rızkı veren Allah c. c Birliğimizi bozmayalım bizim olana bizden olana sarılalım inşallah. Dolar toplayıcıları gibi bana göre bunlar vatan sever değiller olmayalım. Allaha emanet olunuz.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    maske antiseptik tulum gözlük dağıtmaya benzemez bu bizde solunum çıhazı çok kısıtlı göndermezlerrrrr
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    bildiğim kadarıyla yasaklanmadı, izne bağlandı. ortada yanlış anlama yoksa gerekli izin alındıktan sonra gönderilebilir.
    Cevapla
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    firmaya nasıl sattığını sattığının iki katını bakanlığada getirmesi gerektiğini bilidirin Yarına sorun çözülür
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    önce yasağı del, sonrada insani nedenleri öne sürerek yasağı tümden kaldırtmaya uğraş, güzel taktik. üretici firma ihracatı yasak ürünü mademki ( zorla ) insani nedenlerle satmaya çalışıyor; o halde, bundan sonra yapacağı satışların tüm karını T.C. bağış kampanyasına aktarsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Baykar'dan vatandaşlara uyarı: Çağrılara itibar etmeyin!
Seçim sonrası ilk kabine yarın toplanıyor: Masada hangi konular var?