Dünya Müslüman Alimler Birliğinden zekat kararı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, zekatların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle maddi açıdan sıkıntı yaşayan kişilere ramazan ayı gelmeden verilebileceğini bildirdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliğinden zekat kararı
Dünya Müslüman Alimler Birliğinden zekat kararı
GİRİŞ 04.04.2020 21:11 GÜNCELLEME 04.04.2020 21:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Karadaği, Al Jazeera Mubasher Televiyonu'nda katıldığı bir programda, "zekatların erken verilip verilemeyeceği" ile ilgili soruyu yanıtladı.

Karadaği, "Şu an zekatın, bu yoksul kişilere erkenden verilmesi, ramazan ayına ertelenmesinden daha iyidir." dedi.

Öte yandan Mısır'ın resmi fetva kurumu Daru'l İfta da, virüs salgını nedeniyle yoksul ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için zekatın erken verilmesinin caiz olduğunu açıkladı. 

Mescid-i Aksa İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri ise verdiği fetvada, İslam şeriatına göre günü gelmeden de zekat dağıtılabileceğini, bu nedenle zengin kişilerin ramazanı beklemeden zekatlarını vermelerinin caiz olduğunu belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Her tarafınız Alim olsa kaç yazar göbekliler takımı.. Adam olsanız dünyadaki açları görür zekat kavramı ile ilgili etkinlik yapardınız yıllardır. Şimdi elin gavuru bile anladı zekatı siz de çıkıp ahkam kesiyorsunuz. Zekat bir yılı geçmemelidir. Sadece para da değildir.
    Cevapla
  • Tadmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Zekat bir yılın sonunda farzdır.Geciktirilmemelidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı