Trablus'un suyunu kestiler

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), silahlı bir grubun, ülkenin güneybatısında su kuyularının bulunduğu Eş-Şuveyrif bölgesine baskın düzenlemesinin ardından başkent Trablus'a su verilemediğini açıkladı. UMH, su kuyularının olduğu bölgeye baskın düzenleyen ve vanaları kapatan silahlı grubun Hafter'in talimatlarını yerine getirdiğini aktardı.

Trablus'un suyunu kestiler
Trablus'un suyunu kestiler
GİRİŞ 07.04.2020 09:13 GÜNCELLEME 07.04.2020 09:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Hükümete bağlı Yapay Nehir Projesi Otoritesi'nin sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, silahlı bir grubun, su kuyularının bulunduğu Şuveyrif sahasına baskın düzenleyerek buradaki işçileri, tüm vanaları kapatmaya ve kuyuların çalışmasını durdurmaya zorladığı belirtildi.

 

Silahlı grubun, talepleri karşılanana kadar Trablus'a giden su kanallarını kapalı tutacağı kaydedilen açıklamada, vanaların kapatılmasının ardından Trablus, Beni Velid, Terhune kentleri ve bunlara komşu bölgeler ile batıda yer alan bazı dağlık bölgelere su verilemeyeceği kaydedildi.

HAFTER'İN TALİMATLARINI YERİNİ GETİRİYORLARDI

 

Silahlı grubun kime bağlı olduğu ve taleplerine ilişkin bilgi verilmedi. Ancak UMH'ya bağlı Öfke Volkanı Operasyonu ise yaptığı açıklamada, su kuyularının olduğu bölgeye baskın düzenleyen ve vanaları kapatan silahlı grubun ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in talimatlarını yerine getirdiğini aktardı.

Hafter güçlerinin sözcüsü Ahmed el-Mismari, 21 Mart'ta yaptığı açıklamada BM ve Avrupa ülkelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle önerdiği ateşkes teklifini olumlu karşıladıklarını söylemiş ancak Hafter milisleri, saldırılarına devam etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • yandım ali 3 yıl önce Şikayet Et
    neden yadırgıyorsunuz ki savaşlarda bu taktikler uygulanır ve etkilidir de bu olaya önlem almayan umh sorumludur bedir savaşında peygamberimiz bedir kuyularının tutulmasını emretmişti bu tür stratejiler uygulanır bir kaleyi zapt edersin iaşe almasını önlersin buda bir taktikdir hatırlayın suriyede deaş bir barajı ele geçirmişti bizde fırat kalkanıyla barajı geri alıp tekrar su vermeye başlamıştık su istiyorsak savaşarak alacağız başka yolu yok...
    Cevapla
  • nöri alço 3 yıl önce Şikayet Et
    şu moruka biri corona bulaştırsın
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam zamani herkes derdine düsmüsken bu Dikdatoru bitirme zamani.Nasil israil Araplari ani bir saldiri ile bir gecede bitirdi Aynisini bizde bu Hafter denen haydutu bitire biliriz.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter alçağına gerekli ağır darbe neden vurulmuyor.
    Cevapla
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya ne yakınıptırıyordunuz kardeşim bizim imhalar sahalar orada turistik seyahatim yapıyor vurun kardeşim elleriniz armutlu topluyor üç beş toplama çApulcunun hakkından gelemiyordunuz hep muz muz ötüyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!