Boris Johnson'ın sağlığı ile ilgili Başbakanlıktan yeni açıklama

İngiltere'de, yeni tip koranavirüs (Kovid-19) tedavisi altındaki Başbakan Boris Johnson'da zatürre görülmediği bildirildi. Başbakanlık, Johnson'ın "standart" oksijen tedavisi gördüğünü ve yardıma ihtiyaç duymadan nefes alabildiğini duyurdu.

Boris Johnson'ın sağlığı ile ilgili Başbakanlıktan yeni açıklama
Boris Johnson'ın sağlığı ile ilgili Başbakanlıktan yeni açıklama
GİRİŞ 07.04.2020 16:10 GÜNCELLEME 07.04.2020 17:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, "(Johnson'ın) Durumu gece boyunca stabildi. Morali yerinde ve zatürre teşhisi konmadı" bilgisi verildi.

 

55 yaşındaki Johnson'ın "standart" oksijen tedavisi gördüğü ve yardıma ihtiyaç duymadan nefes alabildiği, mekanik veya suni solunum cihazına ihtiyaç duymadığı da belirtildi.

DURUMU 10 GÜNDE KÖTÜLEŞTİ

 

Ateş ve öksürük belirtileri gösteren Johnson'ın 27 Mart'ta yapılan koronavirüs testi pozitif çıkmıştı.

O tarihten beri kendisini izole eden 55 yaşındaki Başbakan Johnson, 3 Nisan'da yayımladığı videoda, "Hala ateşim var ve bu nedenle hükümetin tavsiyesi uyarınca, bu belirti gidene kadar kendimi tecrit etmeyi sürdürmem gerekiyor" demişti.

Johnson'ın bu videosuyla 2 Nisan akşamı sağlık çalışanlarını alkışlaması sırasında çekilen görüntüsünde, hastalığın üzerinde yol açtığı etki dikkati çekmişti.

Durumu düzelmeyen ve ateş ile öksürük gibi belirtileri devam eden Johnson, pazar akşamı hastaneye kaldırılmıştı.

"YOĞUN BAKIMA ALINDI"

İngiliz basınında, hastanede Boris Johnson'a oksijen tedavisi uygulandığını, hala öksürük ve ateş görüldüğünü ve ne zaman taburcu edileceğinin bilinmediğini belirten haberler yer almıştı.

Başbakanlıktan pazartesi akşamı yapılan açıklamada ise "Bu öğleden sonra Başbakan'ın durumu kötüleşti. Sağlık ekibinin tavsiyesi üzerine hastanedeki yoğun bakım ünitesine alındı" bilgisi paylaşılmıştı.

Başbakan'ın gerektiğinde kendi yerine Dışişleri Bakanı Dominic Raab'ın vekalet etmesini istediği açıklanmıştı.

NİŞANLISINDA DA VİRÜS BELİRTİLERİ GÖRÜLMÜŞTÜ

Başbakan'ın hamile olan nişanlısı Carrie Symonds da, 4 Nisan'da sosyal medya hesabından "Geçen haftayı Kovid-19'ub temel belirtileriyle yatakta geçirdim. Test edilmeme gerek yok, 7 gün dinlendikten sonra kendimi daha güçlü hissediyorum ve iyileşme sürecindeyim" paylaşımını yapmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • dostacısı 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar tam bir tiyatrocu vede uzmanlar oyunu yazan yönetmen hepsi kendileri sadece oyuncu masum insanlar Allah bunları perişan edecek yakında inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?