İsrail koronavirüs salgınını fırsata çevirdi! Mescid-i Aksa için tehlikeli adım

Mescid-i Aksa üzerine tapınak yaparak büyük Yahudi Krallğı'nı kurma hayali kuran İsrail, koronavirüs salgınını fırsat bilerek adımlar atmaya başladı. Kudüs'ün batı bölgesinden Mescid-i Aksa'ya ulaşacak yeraltı demiryolu hattı planlayan İsrail, salgın olmasına rağmen son günler yıkım ve tutuklama faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

İsrail koronavirüs salgınını fırsata çevirdi! Mescid-i Aksa için tehlikeli adım
İsrail koronavirüs salgınını fırsata çevirdi! Mescid-i Aksa için tehlikeli adım
GİRİŞ 08.04.2020 10:30 GÜNCELLEME 08.04.2020 10:38
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

İsrail, işgal altındaki Kudüs kentinden Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşacak bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmek için harekete geçti.

 

Arap Alternatif Planlama Merkezi (ACAP), söz konusu planın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ilan edilen acil durum döneminde hazırlanmaya başlandığını ve İsrail Demiryolu Altyapı Komitesi’nin 17 Mart’taki oturumunda bu kararın açıklandığını bildirdi.

PROJENİN DETAYLARI

 

ACAP’a göre ilk proje, Kudüs’ün batısı ile Megaribe Kapısı bölgesi arasını bağlayarak Mescid-i Aksa yakınlarına kadar ulaşan bir yeraltı demiryolu hattı inşa etmeyi, ikinci olarak ise Kudüs’teki çeşitli mahallelerde yer üstünde bir demiryolu hattı inşa etmeyi içeriyor.

ACAP, ön incelemelere göre yerin altında inşa edilecek tünelin, özellikle Eski Şehir,  Silvan ve Ebu Tor gibi Kudüs'ün doğusundaki Müslüman mahallelerine nüfuz edeceğine dikkat çekerek, planın bu mahalleler üzerinde birçok etkisi olacağına vurgu yaptı.

Konuya ilişkin açıklamasında ACAP, Mescid-i Aksa ve Silvan mahallesine ulaşacak bir yeraltı demiryolu hattı inşa etme projesinin, Eski Şehir'in mahalleleri altında yürütülerek, güvenlik ve istikrarını tehdit eden Tapınak Tüneli gibi gizlice yürütülen başka gizemli ve tehlikeli projeye katıldığını belirtti.

TELEFERİK HATTININ ALTINDA YER ALACAK

Açıklamada, bu proje içerisinde önerilen tünel yolunun, geçtiğimiz yıl ülke altyapı projesi olarak onaylanan ve Yahudi turistlerin gelişini kolaylaştırma bahanesiyle Kudüs’ün batısını Mescid-i Aksa’ya bağlayacak teleferik hattının altında yer alacağı kaydedildi.

ACAP, İsrail’in söz konusu planını takip etme, ayrıntılarına ulaşıp analiz etme, Arapların yaşadığı mahallelerde ortaya çıkacak zararları tespit etmeye devam edip ilgili bilgileri kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

2 BİN YILLIK TAPINAK İDDİASI

David Şehri Vakfı, geçtiğimiz Temmuz ayında bir yeraltı tüneli açarak, bunun yaklaşık 2 bin yıl önce Kudüs’teki "İkinci Tapınağa" giden hac yolu olduğunu savunmuştu.

Bu görüş, Mescid-i Aksa’da Süleyman Mabedi’nin yeniden inşa edilmesi gerekliliğine dayanıyor.

Filistinliler, tüm bu projelerin şehri Yahudileştirerek, siyasi ve dini karakterini değiştirme amacı taşıdığını düşünüyor.

YIKIM VE TUTUKLAMALAR YOĞUNLAŞTI

İsrail, koronaviras salgını olmasına rağmen son iki gündür özellikle Kudüs ve El Halil'de yıkım ve tutuklamalarını yoğunlaştırdı. Kamplara yapılan baskınlarda birçok Müslüman tutuklanırken stratejik bölgelerdeki ev ve iş yerleri de yıkıldı.

SALGIN KULLANILIYOR

Öte yandan Arap Birliği de İsrail'in Filistin topraklarını ilhak için koronavirüs salgınını kullandığını açıkladı. Birlikten yapılan yazılı açıklamada "İsrail, Filistin topraklarını ilhak için salgını fırsata çevirdi" denildi.

YORUMLAR 7
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haydi kınayalım
    Cevapla
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Mescidi Aksa ne yıkılır nede İsrail’in olur. Allah müsaade etmez
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamete yakın Kabe yi bile yıkacaklar. Müslümanlar böyle vurdumduymaz olunca , işleride kolaylaşıyor.
    Cevapla
  • Köylü 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail poli ve askerlreine vürüs bulaştırmak farzdır
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkelerini özellikle Arap ilkelerini yöneten kuklalar olduğu müddetçe İsrail durmaz işgale devam eder
    Cevapla
  • Türkİslamkardeş 3 yıl önce Şikayet Et
    öyleyse 1. ve 2. dünya savaşını çıkaran siyonlar virüsüde çıkardı demektir. uff fena yokedilirler cok fena.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu