İngiltere'de koronavirüse rağmen parklar doldu

İngiltere’de halk koronavirüs salgınına karşı yapılan uyarılara aldırış etmeden sıcak havayı fırsat bilerek kendini parklara attı.

İngiltere'de koronavirüse rağmen parklar doldu
İngiltere'de koronavirüse rağmen parklar doldu
GİRİŞ 08.04.2020 11:38 GÜNCELLEME 08.04.2020 11:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere’de Başbakan Boris Johnson’un hastanede koronavirüs tedavisi devam ederken, yetkililer halkı sık sık dikkat etmeleri konusunda uyarıyor. Normal şartlarda yağmurlu ve rüzgarlı bir hava durumuna sahip olan ancak İngiltere’de virüs ile mücadele edildiği bugünlerde hava sıcaklığının 20 derecenin üzerinde seyretmesiyle halk kendini sokaklara attı.

 

 

Yetkililerin, uyarılarına aldırış etmeyen Londralılar parklara, oyun alanlarına akın ederek koronavirüse rağmen sıcak havanın tadını çıkardı. Hükümetin yaptığı evden çıkmayan ve sosyal mesafeyi koruyun açıklamalarını dinlemeyen bazı İngilizler, grup halinde spor yaparken, bazı İngilizler ise tek başına koşmayı tercih etti.

EVDEN ÇIKMAYIN, SOSYAL MESAFEYİ KORUYUN

 

 

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, dün gerçekleştirdiği günlük basın toplantısında İngilizlere evlerinde kalmalarını ve mümkün olduğunca sokağa çıkmamaları gerektiğini vurguladı. Dışişleri Raab, “Ülke olarak birçok zorluğun üstesinden geldik. Sizlerden temennimiz, hükümetimizin belirlediği kurallara uymak ve evlerden çıkmamaktır. Aynı zamanda sosyal mesafeyi de korumayı unutmamalıyız. El birliğiyle bu zorlu süreci de atlatacağımıza iniyorum. İngiltere Sağlık Örgütü’ne (NHS) hep birlikte destek vermek ve güvenmek zorundayız” açıklamasını yaptı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar da İngiltere nin CHP lileri.
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Kuralları hiçe sayanlar ölülerini sayar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!