Trump'a sunulan bomba koronavirüs raporu: Havalar ısınınca...

ABD Ulusal Bilimler Akademisi Beyaz Saray'a yazdıkları mektupta, havaların ısındığında koronavirüsün ortadan kalkmayacağını söyledi.

Trump'a sunulan bomba koronavirüs raporu: Havalar ısınınca...
Trump'a sunulan bomba koronavirüs raporu: Havalar ısınınca...
GİRİŞ 10.04.2020 13:22 GÜNCELLEME 10.04.2020 13:31
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump'ın "havalar ısınınca koronavirüs yok olacak" diye ısrar etmesine karşın ABD Ulusal Bilimler Akademisi, Beyaz Saray'a bu iddiayı çürüten bir rapor sundu. Beyaz Saray'a gönderilen mektupta, havaların ısınmasıyla salgının yok olacağına dair düşüncelere inanılmaması gerektiği bildirildi.

 

"GÜÇLÜ BİR VERİ BULUNMUYOR"

Hastalığı ilişkin bulgularda, salgının sosyal mesafe ve benzeri önlemlerle gerilediğinin görüldüğü ancak güneş ve nemin benzer bir etki yaratacağına dair ellerinde güçlü bir veri bulunmadığı ifade edildi.

 

"VİRÜSÜN SICAK ORTAMDA YAYILIMI AZALIYOR AMA BU AZALMA ÜLKELERİN ÖNLEMLERİNE BAĞLI"

CNN International'in haberine göre Ulusal Bilimler Akademisi mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Koronavirüsün yüksek ortam sıcaklığı ve neme sahip ortamlarda daha az verimli iletim yapabileceğini gösteren birkaç kanıt var. Ancak bunu doğrudan havaların ısınmasıyla ilişkilendirme konusunda dikkatli olmalıyız. Bu azalma, yayılmanın önlenmesi için ülkelerin koyduğu önlemlere bağlı da olabilir, dikkatli olmalıyız."

"SICAK HAVAYA GÜVENEMEYİZ"

Komitede görev almayan, Vanderbilt Üniversitesi Tıp Merkezi'nde bulaşıcı bir hastalık uzmanı olan Dr. William Schaffner da mektuptaki ifadelere destek verdi ve "Hava şartlarının virüsün yayılımına bir miktar katkıda bulunmasını umabilmemize rağmen, buna güvenemeyiz. Yayılımı azaltmak için sosyal mesafe ve diğer önlemleri kullanmaya devam etmeliyiz" dedi.

ABD'DE KORONAVİRÜS KRİZİNİ YÖNETEN İSİM: YAZ AYLARININ YAYILIMI AZALTACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ AMA BUNA GÜVENMEK DE DOĞRU OLMAZ

Söz konusu rapor, ABD Ulusal Sağlık Enstitüsü Bulaşıcı Hastalıklar Başkanı ve Beyaz Saray Kovid-19 ile mücadele ekibinde yer alan Dr. Anthony Fauci'ye de gönderildi. Fauci, "Yaz aylarının salgının yayılımını azaltacağını beklemek mantıksız değil ancak buna güvenmek doğru olmaz" açıklamasında bulunmuştu.

YORUMLAR 11
  • Kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey Amerika, cok mazlumun ahi ve hakki var uzerinizde ,burnunuzdan fitil fitil gelir diye dusunuyorum
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Ekvator hastalıktan cesetleri dışarıya atmış.Orası sıcak değil mi ?
    Cevapla
  • zafer gülten 4 yıl önce Şikayet Et
    su püskürten tarım ilaçlama uçaklarıyla heryer ilaçlı dezenfektenle ilaçlansın,fayda sağlar.
    Cevapla
  • hakan gardas 4 yıl önce Şikayet Et
    sen halen meseleyi anlamis degilsin, virüsün yayilmasi insandan insanadir, insanlar birbirilerine uzak durmasi gerekiyor. Orayi burayi desinfekte etmekle az önlem alinmis olunuyor
    Cevapla
  • SEYYAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Çinliler işin vahametini gizledi bu şaşkında yanılttı.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada yapılan zulüm ne zaman son bulursa o vakit bu virüs ortada kalkacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
Uzman isim tarih vererek açıkladı! '7,5'lik deprem bekliyoruz'