Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, koronavirüse rağmen askeri tatbikata katıldı

Tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, askeri tatbikata katılan Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un askerlerle poz verdi.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, koronavirüse rağmen askeri tatbikata katıldı
Kuzey Kore Lideri Kim Jong-Un, koronavirüse rağmen askeri tatbikata katıldı
GİRİŞ 10.04.2020 12:08 GÜNCELLEME 10.04.2020 12:12

Koronavirüs salgınının ülkeye sıçramadığı konusunda sürekli açıklama yapan Kuzey Kore, bir aydır hız kesmeden devam ettiği tatbikatların sonuncusunu gerçekleştirdi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un da bu tatbikatı yerinden izledi.

 

 

Resmi haber ajansı KCNA’ın haberine göre, ufak çaplı bu tatbikatta piyade birlikleri belirlenen hedefleri havan topu atışlarıyla vurdu. Tatbikatın ‘ülkenin savunma kapasitesini daha da kuvvetlendirmek’ amacıyla yapıldığı belirtildi.

KCNA, “Yüce Liderin doğrudan rehberliği altında gerçekleştirilen ateşleme tatbikatına katıldıkları için tüm alt birimlere ve topçu erlerine çok yüksek askeri ruh ve coşku hâkimdi” ifadesini kullandı. Daha önceki tatbikatlarda kısa menzilli balistik füzeler ateşlenmişti.

 

 

Öte yandan bu son tatbikat, ülkedeki en yüksek yasama organı olan Yüksek Halk Meclisi'nin yıllık toplantısı öncesinde gerçekleşti.  Bugün toplanacak olan Meclis'te, Kuzey Kore’nin farklı bölgelerinden beş yıllık dönem için seçilmiş 687 delege yer alıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'