İngiltere'nin Sağlık Bakanı ülkeyi ayağa kaldırdı! Doktorlar şoke oldu

Son dakika haberine göre; Koronavirüs salgınının ağır bedeller ödettiği İngiltere'de Sağlık Bakanı Matt Hancock'un doktorlara yönelik sözleri ortalığı karıştırdı. Bakan Hancock, "Bazı sağlık çalışanları gereğinden fazla teçhizat ve koruyucu malzeme kullanıyor olabilir" ifadelerini kullandı.

İngiltere'nin Sağlık Bakanı ülkeyi ayağa kaldırdı! Doktorlar şoke oldu
İngiltere'nin Sağlık Bakanı ülkeyi ayağa kaldırdı! Doktorlar şoke oldu
GİRİŞ 11.04.2020 20:18 GÜNCELLEME 11.04.2020 20:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni lideri Keir Starmer, Hancock'un sözlerinin "rencide edici" olduğunu söyledi. Sendikalar ve sivil toplum kuruluşları Hancock'a karşı harekete geçti. İngiltere maske ve tıbbi malzeme konusunda sıkıntılar yaşarken, Türkiye geçtiğimiz günlerde bir askeri uçak dolusu malzeme ile destekte bulunmuştu.

 

 

İngiltere, Sağlık Bakanı Matt Hancock'u sağlık çalışanlarına yönelik sarf ettiği sözleri tartışıyor. Bakan Hancock, büyük mücadele içindeki doktorlara, "Bazı sağlık çalışanları gereğinden fazla teçhizat ve koruyucu malzeme kullanıyor olabilir" ifadeleri ile yüklenmişti.

Bu ifadeler ülkeyi ayağa kaldırdı. Muhalefetten sert tepkiler gelirken, sivil toplum kuruluşları ve sendikalar da Hancock'u hedef aldı.

 

 

İNGİLTERE'Yİ KARIŞTIRAN SÖZLERE SERT TEPKİLER GELİYOR

Ülkede tıbbi malzeme konusunda büyük sıkıntılar yaşanırken, Sağlık Bakanı Hancock'un doktorları hedef almasına sert tepkiler geliyor. Hancock'un, "Bazı sağlık çalışanları gereğinden fazla teçhizat ve koruyucu malzeme kullanıyor olabilir" sözlerine, Ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin yeni lideri Keir Starmer, 'Rencide edici' sözleri ile yanıt verdi.

"DOKTORLAR HAYATLARINI TEHLİKEYE ATIYORLAR"

İngiltere Tıp Derneği ise koronavirüs hastalarını tedavi eden bazı NHS çalışanlarının hala yeterli teçhizata ve koruyucu malzemeye sahip olmadığını açıkladı.

Dernekten yapılan açıklamada, "Doktorlar hayatlarını tehlikeye atıyor" denildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock ise Cuma günü yaptığı açıklamada tüm NHS personeli için yeterli sayıda teçhizatın ve koruyucu malzemenin olduğunu, eksikleri de gidermeye çalıştıklarını söyledi.

Ülkede şu ana kadar koronavirüs sonucu sadece 8 bin 958 kişi hayatını kaybetti.

Toplam vaka sayısı ise 74 bin 605.

Açıklanan sayılar ise hastanelerden elde edilen verileri içeriyor. 

HANCOCK TEPKİ SONRASI GERİ ADIM ATMIŞTI

"Ölümlerle teçhizat ve koruyucu malzeme eksikliği arasındaki bağlantıya ilişkin bilgim yok" diyen Hancock, sözlerinin tepki çekmesinin ardından hangi sağlık çalışanlarının nasıl virüse yakalandıklarıyla ilgili soruşturma açılacağını duyurmuştu.

YORUMLAR 3
  • keleş 34 4 yıl önce Şikayet Et
    yok olmayınca oda bu sözü söylemiş
    Cevapla
  • Saim çakır 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman halkını katleden müslüman ülkeleri karıştıran sömürenlerden hesab sorulmuyacağınımı zannettiniz. Nükleer bombalara sahip ey katil devletler ne kadar aciz bir durumdasınız. ALLAHIN adaletine güvenmeyenlerin sonu helak olacak.
    Cevapla
  • Çolpan 4 yıl önce Şikayet Et
    Beceriksizliklerini arsızca bir başkalarına yüklemiş istemiş.Daha başka ne denilebilir,
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı