İngilizlerden iddia: Wuhan'daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!

Koronavirüs tüm dünyayı etkisi altına alırken, salgının başlangıç yeri olan Çin'in Wuhan kentine ilişkin yeni iddialar ortaya atılıyor. Hastalığın çıktığı yer olduğu kuvvetli delillerle iddia edilen Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde, ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından finanse edilen deneyler yapıldığı ortaya çıktı.

İngilizlerden iddia: Wuhan'daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!
İngilizlerden iddia: Wuhan'daki deneyler Çin ABD ortaklığıyla yapıldı!
GİRİŞ 12.04.2020 15:27 GÜNCELLEME 12.04.2020 15:27
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Dünya Koronvirüs salgınıyla pençeleşiyor. Ölü sayıları global ölçekte artarken, pozitif vakalar her geçen gün yükselişini sürdürüyor. Hastalığın tedavisi için yürütülen çalışmalar devam ederken, salgının çıkış ve yayılımına ilişkin iddialar da çoğalıyor.

 

 

İngiliz Daily Mail, hastalığın merkezi olan Wuhan'da bulunan Viroloji Enstitüsüne ilişkin çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Düşmanca tutumlarla birbirine ekonomik saldırılar yapan Çin ve ABD'nin Wuhan Viroloji Enstitüsü'nde, ortak deneyler yapıldığı ortaya çıktı. 

 

 

ABD'DEN 3,7 MİLYON DOLAR

ABD Hükümetine bağlı Ulusal Sağlık Enstitüleri, Wuhan'da bulunan ve ileri derecede biyolojik deneyler yapan tesise 3,7 milyon dolar bağış yaptığı ortaya çıktı.

ABD'den yapılan yardımlarla deney yapması için yetkilendirilen Wuhan laboratuvarının, bir proje kapsamında yarasalar üzerinde deney yaptığı öğrenildi. ABD ile Çin'in ortak deneylerine ilişkin iddiayı Daily Mail gündeme getirdi.

MAĞARADAKİ YARASALAR

ABD, Çin ortaklığı konusu bir tarafa, haberde yer alan diğer detay da virüsün gen diziliminin, Yunan mağaralarında bulunan yarasalarınki ile benerlik gösterdiği olması oldu. Kesin olarak hastalığın kaynağını tespit etmeye çalışılırken, Wuhan Laboratuvarı'nın, bin 600 kilometre mesafede bulunan Yunnan mağaralarındaki memeleriden virüsü taşıdığı belirtildi.

LABORATUVARDAN YAYILDI

Çin yönetimi daha önce hastalığın bu laboratuvardan yayıldığını kabul etmese de, bu yeni bulgular bu iddiayı doğrular nitelikte. Doğrulanmamış bir iddiaya göre, enstitüdeki bilim adamları virüsü içeren kanın yanlışlıkla havaya püskürtülmesinden sonra enfekte olmuş ve daha sonra yerel halka bulaştırmış olabileceği belirtiliyor.

Enstitü direktörü Shi Zhengli, şubat ayında yaptığı açıklamada ortaya atılan teorileri kesin bir dille reddetmiş, ancak son yaptığı açıklamada Kovid-19-19 virüsünün yarasaların gen dizilimi ile benzerlik göstermesini "şaşırtıcı" bulduğunu ifade etmişti.

KOVİD-19 KENDİNİ YARASALARDA YILLARCA GELİŞTİRDİ

Bilim insanları, Kovid-19’un virüslere karşı güçlü bağışıklık sistemi olan yarasalardan kaynaklandığını tespit etti. Yarasaların güçlü bağışıklık sistemini yenmek isteyen virüs hızlıca kendini kopyalamaya başladı. Sonuç olarak yarasalar, hızla çoğalan ve yüksek derecede bulaşıcı virüs yuvalarına dönüştü. Yarasalarda kendini yıllarca güçlendiren virüs, düşük bağışıklık sistemine sahip memelilere bulaşmasıyla ölümcül hale geldi.

 EN BÜYÜK SİLAHI GÜNLERCE BELİRTİ GÖSTERMEMESİ

SARS virüsü ilk çıktığı zaman hızlı belirti gösteriyordu ve doktorlar hastayı hemen tespit ederek karantinaya alıyordu. Böylelikle SARS virüsü fazla yayılamadı. Kovid-19 virüsü, ilk bulaştığı zaman düşük belirtiler gösteriyor, bu özelliğinden dolayı hızlıca yayılıp salgına dönüştü. Birçok insan virüsü kaptığını bile anlamdan günlerce normal hayatını devam ettirdi ve daha çok insana bulaştırdı.

 

 

 

KAYNAK: DAILY MAIL
YORUMLAR 55
  • Kanunu 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin ülkemin uğradığı insani, ticareti tüm kayıpları ödemeli
    Cevapla
  • Kkk 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep de grip virüsü üzerinde gidiyor bu kafirler
    Cevapla
  • En kısa zamanda... 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin i dünyaya ödeyeceği tazminat korkusu saldı. Beter olsunlar. Çin bütün dünya tarafından acilen dışlanmalı.
    Cevapla
  • muşi dayı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hollywood yapımı SALGIN filmi var neredeyse şimdiki durumun aynısı, virüs filmde Hong Kong tan yayılıyor, virüsün domuz ve yarasa genleriyle yapıldığını söylüyor.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm ülkeler derhal Çin ve ABD 'ye tazminat davaları açmalıdır. Yoksa bunlar aynı bozgunculuğa devam edecekler. ABD'nin burnumuzun dibindeki Gürcistan'da bile biyolojik virüs laboratuvarı var. Oradan bize virüs saldırısı yapmadıklarını nereden bileceğiz..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'