Putin, Trump ve Kral Selman arasında kritik görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile petrol üretim kısıtlamasını görüştü.

Putin, Trump ve Kral Selman arasında kritik görüşme
Putin, Trump ve Kral Selman arasında kritik görüşme
GİRİŞ 12.04.2020 23:35 GÜNCELLEME 12.04.2020 23:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kremlin Sarayı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Putin’in, Trump ve Kral Selman ile üçlü telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Açıklamada, "Liderler, küresel piyasayı istikrara kavuşturmak ve dünya ekonomisinin bir bütün olarak sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı ham petrol üreticisi ülkelerin petrol üretimini kademeli bir şekilde gönüllü olarak sınırlaması konusunda vardığı anlaşmayı destekledi. Bu anlaşma yürürlüğe giriyor." ifadesi kullanıldı.  

Putin ve Trump’ın ayrı bir telefon görüşmesi daha gerçekleştirdiği belirtilen açıklamada, her iki liderin petrol piyasası konusunda görüş alışverişinde bulunduğu ve petrol üretim kısıtlamasına önem verdikleri kaydedildi.

Açıklamada, görüşmede stratejik güvenliğin sağlanmasıyla ilgili güncel konuların da ele alındığı vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    dünya korona vîrüsle yasam savas veriyorlar nu üclü cani katillerde para pesinde. Allaham bu üc yaratiga gereken cezalari verki en güclü ve en büyük kimmis görsunler.
    Cevapla
  • alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Üç çakal insan sinemalarda devamı petrol kuşağında
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?