Darbeci Hafter'e ağır darbe!

Libya'nın BM tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) askeri birlikleri, darbeci Hafter’e bağlı milislere ait askeri helikopteri düşürdü. Misrata kentinin güneyindeki Ebu Kureyn ve Veşka bölgelerinde 35 Hafter milisi etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 12.04.2020 23:48 GÜNCELLEME 13.04.2020 00:53
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

UMH askeri birlikleri sözcüsü Yarbay Muhammed Kununu'nun yaptığı yazılı açıklamaya göre, Trablus hükümetine bağlı hava kuvvetleri, başkent Trablus'un 200 kilometre doğusundaki Misrata kenti yakınlarında Hafter milislerine ait Rus yapımı Mi-35 türü savaş helikopterini düşürdü.

Çin yapımı 2 insansız hava aracını (İHA) da düşürdüklerini kaydeden Kununu, düşen helikopterde bulunanların tamamının hayatını kaybettiğini açıkladı ancak helikopterde bulunanların sayısı hakkında bilgi vermedi. 

- 35 HAFTER MİLİSİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

UMH’ye bağlı Öfke Volkanı Operasyonu'nun basın merkezinden yapılan açıklamada ise Hafter milislerinin Veşka ve Misrata kentinin güneyindeki Ebu Kureyn bölgelerine saldırdığı duyuruldu.

Saldırının geri püskürtüldüğü vurgulanan açıklamada, 35 Hafter milisinin etkisiz hale getirildiği ve çok sayıda milisin esir alındığı belirtildi.

ABDULLAH AĞAR: HALİKOPTERİN PİLOTU CANLI YAKALANDI

Terör ve Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar sosyal medya hesabında son saldırılarla ilgili "Bugün Libya’da Hafter güçlerine ait bir Mi-35 saldırı helikopterinin Sirte batısı AlWashka ekseninde Türkiye destekli UMH güçleri tarafından düşürüldüğü ve pilotun canlı olarak yakalandığı ifade ediliyor. Libya’da salgın güncesinin gölgesinde kalan sert ve yoğun bir mücadele var" paylaşımında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • sait dbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    allah seni ve sana destek vereni kahru perisan etsin insallah satilmi it
    Cevapla
  • Sırrı Gül 4 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Hafter ve yaltakçılarını tarumar eylesin.
    Cevapla
  • Birisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi BAE düşünsün... boşa gitti o kadar dolarları... tüh tüh...
    Cevapla
  • Bugragaca 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya'dan sonra umarım Selahaddin yadigarı topraklarımizi da kurtaririz
    Cevapla
  • HOPA'dan 4 yıl önce Şikayet Et
    Devredeyiz artık alllahın izniyle.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Otomobil markaları peş peşe duyurdu: Sıfır faiz uzun vade... İşte kapsamdaki araçlar
Tarihi 90 dakika için dudak uçuklatan rakamlar!