İngiltere'de kan donduran iddia: Ölüme terk edildiler

İngiltere'deki huzurevi sakinlerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını karşısında ölüme terk edildiği ve bu yerlerde ölenlerin sayısının 4 bini bulduğu öne sürüldü.

GİRİŞ 15.04.2020 23:03 GÜNCELLEME 15.04.2020 23:04
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Ülkede koronavirüs krizi derinleşirken, huzurevlerinde yakınlarını kaybedenler sevdiklerinin ölüme terk edildiğini söyledi.

Daily Mail gazetesine konuşan Donna Millan, 73 yaşındaki annesinin Kovid-19 semptomları gösterdikten sonra 9 Nisan'da öldüğünü kaydetti.

Israrlarına rağmen annesine test yapılmadığını iddia eden Millan, "Eğer işler daha iyi yönetilseydi annem virüsü kapmaz ve hayatta olurdu." dedi.

Hayden Hewitt de 83 yaşındaki kayınvalidesinin Kovid-19 semptomları gösterdiğini ancak ambulans gönderilip huzurevinden alınmadığını aktardı. Hewitt, doktorun da ziyaret etmediği kayınvalidesinin cuma günü hayatını kaybettiğini söyledi.

YÜZDE 70'İNDE VİRÜS GÖRÜLÜYOR

Her ne kadar hükümet virüs görülen huzurevleri oranını yüzde 13,5 olarak verse de ülkedeki en büyük huzurevi işletmelerinden Four Seasons'ın Sağlık Hizmetleri Sorumlusu Jeremy Richardson, Sky News kanalına yaptığı açıklamada, bu bilginin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Richardson, "Oranın muhtemelen yüzde 60 veya yüzde 70 olduğunu sanıyorum." dedi.

21 bin 723 huzurevi veya bakımevi bulunan ülkede yüzde 70'lik oranın ciddi bir riske işaret ettiği değerlendiriliyor.

4 BİN KİŞİ ÖLMÜŞ OLABİLİR

Huzurevleri, bakımevleri ve hizmet sağlayıcılarını temsil eden Bağımsız Bakım Grubu Başkanı Mike Padgham, Daily Mail gazetesine yaptığı açıklamada, virüsün bu yerlerde halihazırda binlerce kişinin ölümüne neden olduğuna inandığını belirtti.

Diğer Avrupa ülkelerindeki toplam ölümlerin üçte birinin huzurevleri veya bakımevlerinde gerçekleştiğine dikkat çeken Padgham, İngiltere'nin de bu ülkelerden farklı olmayacağını, dolaysıyla yaklaşık 4 bin kişinin bu yerlerde öldüğünü düşündüğünü dile getirdi.

GERÇEK SAYI ÇOK YÜKSEK

İngiltere'de şu ana kadar koronavirüs nedeniyle 12 bin 868 kişinin hayatını kaybettiği bildirilse de bu veri sadece hastanede ölümleri kapsadığı için gerçek sayının çok daha yüksek olduğu değerlendiriliyor.

YORUMLAR 21
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin medeniyetiniz batsın. Şunları görüpte hala Batı’ya medeni diyenler var yaa. Ne olursa olsun sonuçta yaşlıda olsa insan. Bizim ülkemizde her türlü tedbir alınıyor, askerlerimiz yaşlıların tarlasını sürüyor, emekli maaşlarını ve ihtiyaçlarını karşılayıp kapılarına kadar gidiyor ama devlet evde kalın hafta sonu iki sokağa çıkma yasağı olacak dedi millet sanki iki günde acından ölecekmiş gibi marketleri yağmaladı tabiri caizse. Sözde medeni Avrupa yaşlıları ölüme terk ederken bizim polisimiz, sağlık görevlilerimiz yurtlardan kaçanların peşlerinde koşup kendilerini bile tehlikeye atıyorlar. Yurtdışından gelenler iki hafta sabır edemiyor yurtlarda
    Cevapla
  • ĞPOO 4 yıl önce Şikayet Et
    BATI medeniyeti artık ayaklarına bağ olan yaşlı nüfusu böylece temizliyor... Ne demiş üstad: Medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar...
    Cevapla
  • zekeriya 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya genelinde yaslilar kasitli ölüme terk ediyorlar. Ölenler 80 yas üzeri insanlar. Bu hastalik hep vardi ve olacak. Dünya da ki hava kirliligini baska türlü temizleyemeyeceklerini anladilar ve bu hastalikla insanlari korkutup evde kalmasini sagladilar. Ucaklar ucmuyor, gemiler limanlarda, fabrikalarin cocgu calismiyor insanlar arabalarla gidemiyorlarlar yani hava kirlenmiyor. Gercekler zamanla ortaya cikacak. Allah yardimcimiz olsun.
    Cevapla
  • Aloe 4 yıl önce Şikayet Et
    Yıkılsın krallık, sürgün edilsin kraliyet, yaşasın ingiliz halkının özgürlüğü.
    Cevapla
  • çağdaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet işler iyi yönetilmiyor, pazarcılar bile maskesiz ve sigara içiyor hala dışarda.maske de yok.türkiyede daha ciddi olunsun artık.
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz daha ciddi olduğumuz için daha geç geldi bu virüs zaten Türkiye’ye şu an içinde en iyi durumda olan biziz çok şükür. Amerika, İspanya, İtalya, Fransa ve İngiltere kırılıyor ama sen Türkiye diyorsun. Ne saçmalıyorsun ya da derdin ne senin ? Ülkeler birbirinden maske, erzak çalarken biz 40 tane ülkeye daha yardım gönderiyoruz hem insanlara yardım ediyoruz hemde bize tepeden bakan Avrupa’yı küçük düşürüyoruz
    Cevapla
  • denizkurdu 4 yıl önce Şikayet Et
    konu ingiltere nasıl türkiye'ye bağladın bravo..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrailli Maliye Bakanı Smotrich: Müzakerelerde Türkiye de var
Çeşme'de 3 günlük festival 15 milyon TL’ye ihale edildi!