Kritik gelişme: Libya'da 'tarafsızım' diyen Tunus lideri, tarafını seçti

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Libya'nın Birleşmiş Milletler nezdindeki temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac ile telefon görüşmesinde Tunus'un Libya meselesinde "yasal meşruiyetten" yana olduğunu ve aksi yöndeki hiçbir beyanın gerçeği yansıtmadığını belirtti. Tunus lideri, daha önce Libya'da herhangi bir tarafı desteklemediğini açıklamıştı.

Kritik gelişme: Libya'da 'tarafsızım' diyen Tunus lideri, tarafını seçti
Kritik gelişme: Libya'da 'tarafsızım' diyen Tunus lideri, tarafını seçti
GİRİŞ 16.04.2020 16:27 GÜNCELLEME 16.04.2020 20:12
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Tunus Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Said, Libya Başbakanı Serrac ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

Görüşmede, Libya meselesinde ülkesinin yasal "meşruiyetten yana" olduğunu belirten Said, "Libya hükümetinin hakimiyet alanını tüm ülke topraklarına yaymasını ümit ettiğini" dile getirdi.

TUNUS YASAL MEŞRUİYETİ ESAS ALACAK

 

Açıklamaya göre, Tunus Cumhurbaşkanı, "Tunus, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da yasal meşruiyeti esas alacaktır çünkü hukuk, esas merci ve temeldir. Tunus, Libya konusunda yasal meşruiyetten yanadır" ifadelerini kullandı.

"LİBYA TEK BİR HALK, GELECEĞİMİZ ORTAK"

Libya'daki sorunun ancak Libyalılar tarafından çözüleceğine işaret eden Said, görüşmede, Tunus ve Libya'nın tek bir halk olduğunu ve geleceklerinin de ortak olduğunu belirtti.

Libyalıların, "Tunuslu kardeşlerinin olumlu tutumunu" tarih boyunca unutmayacağını ifade eden Libya Başbakanı Serrac ise "iki ülke arasındaki sağlam ilişkilere hiç bir şüphenin zarar veremeyeceğini" vurguladı.

Libya Başbakanı, "Libya'nın Tunus sınırındaki kurumların hükümete bağlı olduğunu ve Tunus halkının güvenliği için çalıştığını" belirtti.

TUNUS SAVUNMA BAKANI SERRAC GÜÇLERİNİ "MİLİS" OLARAK TANIMLAMIŞTI

Tunus sınırına yakın birkaç bölgeyi, Hafter'e bağlı güçler geçen ay sonunda ele geçirmişti. Bu dönemde, Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mismari, Tunus'un kendileriyle "ortak operasyon" için anlaştığını öne sürmüştü.

Tunus Savunma Bakanı İman el-Hazki, yerel bir televizyona pazar günü verdiği röportajda, UMH'ye bağlı sınırı kontrol eden güçleri, "milis" şeklinde tanımlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • almanyadan 4 yıl önce Şikayet Et
    eee tabi önce baktin.. hangisi yenerse ona göre ötüyosun demi
    Cevapla
  • Akış 4 yıl önce Şikayet Et
    Libya ile tunus arasındaki sahil kentler hepsi meşru hükümetin eline geçince tunus c.b.çark etmeye başladı
    Cevapla
  • Osman 4 yıl önce Şikayet Et
    Yanlıştan dönmek erdemdir.ALLAH CC bütün müslümanların şu günlerde yar ve yardımcısı olsun ki birlik ve beraberlik olsun. Hiç kimseyi hor görmeyin.
    Cevapla
  • Serdengeçti 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün Dünya sathında, yolumuza çıkanlar, engel olanlar tek tek "yola getirilecek"! Kimisi yolumuza asfalt olacak, kimisi yoldan çekilecek. Yolda, yolcusu da artık durmayacak! Yaşayanlar bu güzel günleri görecek İnşaallah!
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    kim olursan ol hakdan adaletten yana tavır koyacaksın güce bakmayacaksın güçlü tektir Allah ne derse o olur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü