Koronavirüse (COVID-19) karşı en güvenli ülkeler açıklandı! Türkiye'nin yeri büyük tepki çekti

Ekonomi dergisi Forbes'un hazırladığı "koronavirüse karşı en güvenli ülkeler" listesi büyük tepki çekti. Listede, koronavirüse karşı mücadelede başarı yakalayan ve sağlık alt yapısıyla örnek olan Türkiye 36. sırada yer aldı.

GİRİŞ 16.04.2020 13:39 GÜNCELLEME 18.04.2020 11:00
Bu Habere 364 Yorum Yapılmış

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi Forbes'un düşünce kuruluşu DVK Global'in yayınladığı liste tartışmaları da beraberinde getirdi. Yayınlanan listede; koronavirüse karşı en güvenli 40 ülke sıralandı. Listede İsrail 1. sırada yer alırken Türkiye 36. sırada gösterildi.

 

BAZ ALINAN KRİTERLER

Ülkelerin aşı geliştirme kapasitesi, sağlık sektörünün gücü ve ekonomileri baz alınarak hazırlanan listede, Türkiye'nin sırası büyük tepki çekti.

 

TÜRKİYE BÜYÜK TAKDİR TOPLAMIŞTI

Kovid-19'a karşı aldığı erken önlemlerle dikkat çeken Türkiye, dünyada ihtiyacı olan bütün ülkelere yardım etmesiyle büyük takdir toplamıştı.

TEDAVİDE BÜYÜK BAŞARI

Türkiye vaka sayısına göre, ölüm, yoğun bakımdaki hasta ve entübe hasta sayısı bakımdan dünyadaki lider ülkelerden... Türkiye, Kovid-19 tedavisinde kullanılan ve büyük bir etki gösteren hidroksiklorokin ilacını tedavinin ilk aşamasında hastalara vererek iyileşme süresini asgariye indirdi. Böylece hastaların yoğun bakım ve entübe olmasının önüne geçildi. Halbuki bu ilacı diğer ülkeler, hastalar yoğun bakıma geldikten sonra kullanıyor.

SAĞLAM SAĞLIK ALT YAPISI

Başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere çok sayıda ülkenin sağlık sistemi çöktü. Hastanelerin alt yapı yetersizliği sebebiyle enfekte olanlar tedavi edilemedi ve çok sayıda ölüm yaşandı. Bu ülkeler sağlık çalışanlarına en basit tıbbi malzemelerini bile sağlayamadı. Türkiye'de ise güçlü sağlık sistemi, doktor ve hemşirelerin sayısı, hastanelerin alt yapısı nedeniyle bir sıkıntı dahi yaşanmadı.

LİDER ÜLKE TÜRKİYE

Hatta ve hatta 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayısı baz alındığında Türkiye, ABD dahil tüm Avrupa ülkelerinin önünde olduğu görülüyor.

Statista'da yer alan istatistiklere göre, 100 bin kişiye düşen yoğun bakım yatak sayıları şöyle:

Türkiye - 40, ABD - 34,7 Almanya - 29,2 İtalya - 12,5 Fransa - 11,6 Güney Kore - 10,6 İspanya - 9,7 Japonya - 7,3 İngiltere - 6,6 Çin - 3,6...

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 364
  • Yumaley 3 yıl önce Şikayet Et
    Burada devletin koronavirusle mücadilesinin keyfiyyet baximindan hangi seviyyede Icra olunmasi söz konusudur. Türkiyede karantina rejimine uymamasinin bundan beter hali basqa devletlerde bygünde hayle davam ediyor.Yayılma hızı, ölü sayisi Amerikalarda, avropalarda ve basqa ölkelerde artiyor.Türkiyeye gelince ölü sayisi, vaka sayisi ciddi sekilde azaliyor, bütün çaresizlere dövlet yardim ediyor. Hastalar koridorlarda, sokaklarda ümidsiz kalib can vermiyor. Avropada, amerikalarda nekadar insan devletlerin biganeliyinden öldü ve ya öldûrüldü. Bu iyrenclik Türkiyede varmi? Sadece Türkiyenin inkisafini bunlar hezm ede bilmiyorlar o kadar.
    Cevapla
  • Bulutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlıkda En İyi Ülke Türkiye Vaka Ölüm Oranlarından bakan görür. Tabi hasiyet yoksunu değilse
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Fötörcüler avrupada ne iş yapıyolar.bu sıralamayı fetöş kendisi yapmıştır.
    Cevapla
  • Sas 4 yıl önce Şikayet Et
    Yardim konusunda olablir
    Cevapla
  • Hmmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm oranlariyla alakali olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki sorun 50 saattir giderilmedi: Vatandaş isyan etti!