İngiltere'de dikkat çeken koronavirüs önerisi

Koronavirüs salgını sonrası bir çok alanda alınan kararın ardından "devir değişti" dedirtmeye devam ediyor. İngiliz Biyolog Ian Redmond, dünyaca binlerce insanın ziyaret ettiği hayvanat bahçelerine karşı ilginç bir öneride bulundu. Redmond, maymunların insanlarla neredeyse aynı DNA'ya sahip olduğu için, Kovid-19 insanlardan kapabileceklerini ileri sürdü. Redmond bu sebeple, "maymun turizminin" yasaklanmasını istedi.

İngiltere'de dikkat çeken koronavirüs önerisi
İngiltere'de dikkat çeken koronavirüs önerisi
GİRİŞ 16.04.2020 16:04 GÜNCELLEME 16.04.2020 16:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs devrin değiştiği sinyalini vermeye devam ediyor. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs bir çok sektöre ağır darbe vurmaya devam ediyor. İngiliz Biyolog Ian Redmond, maymunların insanlarla neredeyse aynı DNA'ya sahip olduğu için, Kovid-19'u insanlardan kapabileceklerini ileri sürdü.

 

Redmond bu sebeple, "maymun turizminin" yasaklanmasını istedi. Biyolog Ian Redmond, goril, şempanze ve orangutanlar da dahil olmak üzere tüm maymun ailesinin DNA'larının yüzde 99 oranında insanlarla aynı olduğu vurguladı. Maymunların bu sebeple insanlardan koronavirüs kapabileceklerini, risk altında olduklarını vurguladı.

MAYMUN TURİZMİ YASAKLANSIN

 

Hayvanat bahçesi ve benzeri maymun turizmi içeren faaliyetlerin yasaklanması gerektiğini söyleyen Redmond, bilimsel araştırmalara başlanması gerektiğini ifade etti.

KAPLAN BAKICISINDA VİRÜS KAPMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde New York'taki Bronx Hayvanat Bahçesi'ndeki bir kaplan, bakıcısından Kovid-19 kapmıştı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    darwinci ilkeller aklı sıra kendilerine pay çıkarcaklar..... ingiliz ve iran bilim adamlarının açıklmaları hep şaibeli oluyor inansak mı acaba
    Cevapla
  • Sivaslı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne oldu DNA benzerliği Kaplan da korona olabiliyormuş... Bu açıklamalar insanların zihnine evrim tohumları ekmek için. Bunları haber yapmamak lazım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor