İran kendini yalanladı, dünyaya rezil oldular: Bu inanılmaz, bilim kurgu hikayesi!

İran Fizik Derneği, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından tanıtılan ve yeni tip koronavirüsten (Kovid-19) enfekte olmuş alanı uzak mesafeden 5 saniye içinde tespit edebildiği iddia edilen cihazı "bilimden uzak" ve "bilim kurgu hikayesi" olarak niteledi.

İran kendini yalanladı, dünyaya rezil oldular: Bu inanılmaz, bilim kurgu hikayesi!
İran kendini yalanladı, dünyaya rezil oldular: Bu inanılmaz, bilim kurgu hikayesi!
GİRİŞ 16.04.2020 23:48 GÜNCELLEME 16.04.2020 23:48
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Merkezi başkent Tahran'da bulunan ülkenin en önemli bilim derneklerinden sayılan İran Fizik Derneği, Devrim Muhafızları Ordusunun Kovid-19 tespit cihazı olarak tanıttığı "Müstean" adlı cihazı bilimsel açıdan değerlendiren bir açıklama yayımladı. 

 


"BU İDDİALAR İNANILMAZ, BİLİM KURGU HİKAYESİ"

Söz konusu cihazın elektromanyetik dalgalarını kullanarak enfekte olmuş alanı tespit edebildiğine yönelik iddiaya işaret edilen açıklamada, "Maddelerin fiziksel özelliklerini kullanarak tespit ve tanımlama yöntemi fizikte yaygın olarak kullanılsa da şu anda insanlığın ilim seviyesi uzak mesafeden yaklaşık yüz nanometre boyutundaki zerrecikleri tespit edebilme ve algılama kapasitesine sahip değildir. Bu tür iddialar inanılmaz ve bilim kurgu hikayeleri niteliğindedir." denildi. 

BAKANLIK TARAFINDAN ONAYLANMADI

Kovid-19'dan enfekte olmuş noktayı 100 metre uzaklıktan 5 saniyede tespit edebildiği iddia edilen "Müstean" adlı cihaz dün Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Hüseyin Selami tarafından tanıtılmıştı. 

 

 

Selami, "Cihaz, kişiden kan almadan uzaktan test yapıyor, ayrıca üzerindeki antenle de enfekte olmuş alanları tespit ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

İran Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur ise cihazın bakanlık tarafından onaylanmadığını belirtmişti. 

CİHAZ YENİ DEĞİL

Sosyal medyada, cihazın mucidi olduğu belirtilen kişinin geçen yıllarda da maden ve kaçak petrol aramalarında benzer bir cihazı kullandığını gösteren görüntüler paylaşılmıştı. 

Aynı teknikle çalıştığı öne sürülen cihazın İran'da kilometrelerce uzaktan maden ve 300 metre uzaktan kaçak petrol aramada kullanıldığına ilişkin görüntüler dikkati çekmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 90
  • katibb 4 yıl önce Şikayet Et
    işleri güçleri hile hurda.. dünyadan haberleri yok.
    Cevapla
  • Türkiyem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar varya islamın kalbine sokulmuş bir hançer gibidirler. İslamdan başkasınada zarar vermemişlerdir. İslam ülkelerinde bakınız bir nevi batının tetikciliğini yaparlar. İsraili yok edeceğiz, şöyle yapacağız , böyle vuracağız derler hepsi palavra. Amerikanın bunları vurması dahi imkansız. Vurmaz deyil tekrar açıklıyorum VURMAZ. Eğer vurursa körfezde kime silah satacak.Onun için bunlar palavradan başka deyil.
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Acem oyunu dedikleri bu zaten. Süleymaninin intikamını alıyoruz diye Bağdatta boş binaları bombaladılar. Yerli oto diye Peugeotunun 80-90 model araçlarından ıskartaya çıkarılmış motorlarla yapılmış araçlarla övünürler.
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda adana sahra hastanesi gibi bir şey yapmışlar adı var içi boş.reklam yani.millet keriz ya.
    Cevapla
  • Erkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Haberi kaliye alıp ukumadım bile
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Ama kaale alıp yorum yapmışsın :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş gözünü ABB logosundaki camiye dikti
Ankara’da sokak köpeklerinden 15 yaşındaki kız çocuğuna saldırı