Ezber bozan gelişme: Koronavirüs 92 derecede bile hayatta kaldı

Fransız bilim insanları koronavirüs (Kovid-19) üzerinde yaptıkları deneylerde, virüsün yüksek sıcaklıklarda uzun süre yaşayabildiğini ortaya koydu. Yapılan araştırma neticesinde 92 derece sıcaklıkta koronavirüs 15 dakika boyunca hayatta kaldı.

GİRİŞ 17.04.2020 11:21 GÜNCELLEME 17.04.2020 12:38
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) salgına karşı mücadele tüm dünyada sürerken, Fransız bilim insanlarından kritik bir açıklama geldi. Fransa'da bulunan Aix-Marseille Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Viroloji, Biyoteknoloji, Genetik ve Moleküler Biyoloji üzerine araştırmalar yapan Boris Pastorino ve ekibi koronavirüs üzerinde 10 ayrı deney gerçekleştirdi.

 

VİRÜS 92 DERECE SICAKLIKTA 15 DAKİKADA HAYATTA KALABİLİYOR

Söz konusu deneylerden koronavirüsün, 30 ve 60 derece sıcaklıkta bulaşıcılıkta net bir düşüş görüldüğü ancak, yinede hayatta kaldığı sonucu çıktı. Yapılan araştırma neticesinde virüsün 92 derece sıcaklıkta 15 dakika boyunca hayatta kalabildiği ve daha sonra etkisini tamamen kaybettiği belirtildi.

 

DENEY SONUÇLARI HAKEM ONAYI BEKLİYOR

Elde ettikleri sonuçların resmiyet kazanması için hakem onayı beklediklerini belirten Pastorino elde ettikleri bulgular için "Laboratuvarda koronavirüs üzerinde çalışan personelin güvenliği için en uygun protokolün seçilmesine yardımcı olacaktır" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 58
  • Gff 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun
    Cevapla
  • Edi 4 yıl önce Şikayet Et
    Makale laboratuvarda virüsü inaktive etmek için ısıtma protokolü üzerine. Dış ortamdaki durum hakkında yazılmış bir şey yok. Rüzgar, nem, radyasyon, yüzey gibi bir sürü değişken var. Yazın grip salgını olmaz Haziranda iş biter. Karadeniz de sorun devam edebilir
    Cevapla
  • KaplaN 4 yıl önce Şikayet Et
    Yok yok yanlış yazılmış, 500 derecede de yaşıyor muş
    Cevapla
  • Cizreli 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu virüsün fransa çıkarsa şaşmayın
    Cevapla
  • Turhan 4 yıl önce Şikayet Et
    92 derecede 15 dk ölüyor. Böyle okuyun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkanlık koltuğunu oturan Nisa'dan 'başıboş köpekleri toplayın' talimatı
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...