İran’da halk koronavirüs yardımına hücum etti

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İran'da dar gelirli vatandaşlara kredi verilmesi kararlaştırıldı.Tahran yönetimi, verilecek kredinin cep telefonuna gönderilecek mesajın onaylanmasına tabi tutulacağı açıklamasının ardından cep telefonu olmayan yüzlerce halk sosyal mesafe kuralını çiğnerek, telefon bayilerine akın etti.

İran’da halk koronavirüs yardımına hücum etti
İran’da halk koronavirüs yardımına hücum etti
GİRİŞ 18.04.2020 18:11 GÜNCELLEME 18.04.2020 18:16
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten (Covid-19) salgınından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İran'da hükümet, koronavirüs salgınına yönelik ekonomik tedbirler kapsamında yaklaşık 23 milyon aileye Ramazan ayı öncesi bir milyon tümen (yaklaşık 450 TL) sıfır faizle kredi vereceğini duyurdu. İranlı yetkililer kredinin cep telefonuna gönderilecek mesajın onaylanmasına tabi tutulacağını açıklamasını duyan halk, cep telefonu bayilerine akın etti. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı o anlar DHA kamerasına yansıdı.

CEP TELEFONU OLMAYAN VATANDAŞLAR UZUN KUYRUKLAR OLUŞTURDU

Tahran yönetimi, verilecek kredinin cep telefonuna gönderilecek mesajın onaylanmasına tabi tutulacağı açıklamasının ardından cep telefonu olmayan yüzlerce halk sosyal mesafe kuralını çiğnerek, telefon bayilerine akın etti. Kendi adına kayıtlı sim kartı olamayan vatandaşlar, kart almak için GSM bayileri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Çoğu zaman sosyal mesafe kurallarının hiçe sayarak oluşan kalabalık, basında ve sosyal medya tepkiyle karşılandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Faizsiz kredi haa helal olsun ve müslümanım diyen devlet liderlerine ibret olsun
    Cevapla
  • yavuz 4 yıl önce Şikayet Et
    bakiş acisi na bak !! 450 lira veriyor onuda geri ödemeli !!!Türkiye karsiliksiz bir dunya para dagitiyor muhtac vatandaslara.(faiz keske hic olmasa o konuda haklsisin)
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma