Kim Jong-un hayatını kaybederse yerine geçecek isim...

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un'un geçirdiği kalp ameliyatının ardından sağlık durumunun ağırlaştığı iddiaları üzerine ülke basının hiçbir yorum yapmaması tartışmaları alevlendirdi. Öte yandan Kim'in ölmesi halinde yerine kimin geçebileceği konuşulmaya başlanırken en güçlü aday otoriteler tarafından kız kardeşi Kim Yo-jong olarak gösteriliyor.

Kim Jong-un hayatını kaybederse yerine geçecek isim...
Kim Jong-un hayatını kaybederse yerine geçecek isim...
GİRİŞ 22.04.2020 22:57 GÜNCELLEME 23.04.2020 01:33
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Kim Jong-un'un sağlık durumuna ilişkin spekülasyonların uluslararası kamuoyuna düşmesinin ardından sessizliğini koruyan Kuzey Kore basını, 'rutin' haberlerini sürdürdü.

 

 

İddialara hiç değinmeyen basın, Kim'in eski açıklamalarını haberleştirdi ve daha önce çekilmiş fotoğraflarını kullandı. Kuzey Kore resmi haber ajansı KCNA ve resmi gazete Rodong Sinmun, olağan haberlerini vermeyi sürdürdü ancak liderlerinin sağlık durumuyla ve nerede olduğuyla ilgili bir bilgi vermedi.

YERİNE KİM GEÇECEK?

 

 

Kim Jong-un, babası Kim Jong-il'in 2011'de kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmesinin ardından yönetimi devralan üçüncü nesil aile üyesi oldu. Kim Jong-un'un hayatını kaybetmesinin ardından yerine kimin geçeceği ise tartışma konusu oldu.

"ÇOCUĞU VARSA YERİNİ ALABİLİR"

Kim'in bir çocuğu olup olmadığına dair açık ve kesin bir bilgi olmaması da durumu karmaşıklaştırırken, uzmanlara göre bir çocuğu varsa, ülkeyi yönetecek yaşa gelene kadar Kim'in kız kardeşi ve ona sadık isimler yönetimi devralabilir.

EN GÜÇLÜ ADAY KIZ KARDEŞİ

Kim'in halefi olarak gösterilen en güçlü aday ise kız kardeşi Kim Yo-jong oldu. Kız kardeş Kim, son iki yılda devlet yönetiminde bir hayli ön plana çıktı. İşçi Parti'nin politbürosuna seçilen, parlamentoya giren Kim, İşçi Partisi Merkez Komitesi Daire Direktörü Birinci Yardımcısı konumunda bulunuyor. Kim, ayrıca nisan başından beri çeşitli resmi etkinliklerde abisini temsil ediyordu.

DEDESİNİN DOĞUM YILDÖNÜMÜNE KATILMADI

Kim Jong-un'un 15 Nisan'da ülkenin kurucusu olan dedesi Kim Il-sung'un doğum yıldönümü nedeniyle düzenlenen ve ülkenin en önemli etkinlikleri arasında yer alan kutlamalara katılmaması sağlığı hakkında spekülasyonlara neden olmuştu.

DURUMU AĞIR İDDİALARI

Kim'in sağlık durumuyla ilgili iddialar ilk olarak CNN tarafından dile getirilmişti. CNN, ABD'li yetkililerin açıklamalarını dayanak göstermişti. Ancak Güney Koreli yetkililer bunu doğrulayamadıklarını ve 'Kuzey Kore'de 'olağan dışı bir durum' tespit etmediklerini duyurmuştu. Benzer şekilde Çinli yetkililer de haberlerin doğruluğundan şüphelendiklerini açıklamıştı. ABD'li yetkililer durumu yakından izlediklerini söylerken, Başkan Donald Trump ise "İyi olmasını diliyorum, aramızda iyi bir ilişki var" demişti.

YORUMLAR 7
  • vay be arkadaş 3 yıl önce Şikayet Et
    tosun hepimizi gömer
    Cevapla
  • DURSUN TANRIKULU 3 yıl önce Şikayet Et
    AMARİKA ZEHİRLEDİ ŞİMDİDE üzülüyor
    Cevapla
  • Nevzat 3 yıl önce Şikayet Et
    "Topaç oğlan" ölme lam sakın!
    Cevapla
  • Bremenli 3 yıl önce Şikayet Et
    ne yaptin kim abi su abd ye bir füze sallasaydinda ondan sonra nereye istiyorsan o raya gitseydin
    Cevapla
  • bilall 3 yıl önce Şikayet Et
    Kemal beyi göndersek gül gibi yönetir.sıkıysa muhalefet etsinler bakalım.
    Cevapla
  • Abdullah 3 yıl önce Şikayet Et
    Turp gibi yaşıyordur. Sadece suni tedirginlik ortamı yaratıp içerideki düşmanlarını tespit etmeye çalışıyordur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in savunma maliyeti dudak uçuklattı
Saldırı mı tiyatro mu? İsrail-İran geriliminde o görüntüleri yayınladılar