Resmen açıklandı: Koronavirüsü yenenlerde virüs tekrar ortaya çıkarsa...

Güney Kore'de yapılan bir araştırma, koronavirüse ikinci kez yakalanan hastaların bulaştırma riskinin daha düşük olduğunu ortaya koydu.

Resmen açıklandı: Koronavirüsü yenenlerde virüs tekrar ortaya çıkarsa...
Resmen açıklandı: Koronavirüsü yenenlerde virüs tekrar ortaya çıkarsa...
GİRİŞ 23.04.2020 10:38 GÜNCELLEME 23.04.2020 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede en başarılı ülkelerden biri olarak gösterilen Güney Kore'de çarpıcı bir araştırmanın sonuçları ortaya çıktı. Virüse yakalanıp iyileştikten sonra yeniden hasta olanları merkeze alan Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin (KCDC) çalışması, bulaşıcılıkla ilgili önemli verilere ışık tuttu.

 

Hastalığı atlattıktan sonra testleri ikinci kez pozitif çıkan 180 vakayı inceleyen KCDC, bu kişilerin virüsü bulaştırdığına dair bir bulguya rastlamadı. KCDC, iyileştikten sonra hastalığın tekrar nüksettiği görülen vakalarda virüsten kültür alıyor. Bu süreç güvenilir sonuçların ortaya çıkması için iki haftadan fazla sürüyor.

Sonuçları yorumlayan KCDC Direktörü Jeong Eun-kyeong, "Bu, virüsün tekrar nüksettiği vakalarda çok az bulaşıcılık olduğunu ya da hiç bulaşıcılık olmadığını gösteriyor" dedi.

 

70 GÜN SONRA YENİDEN POZİTİF

Öte yandan salgının başlangıç noktası olan Wuhan'da da benzer bir durum dikkat çekiyor. Reuters'ın haberine göre hastalığı atlattıktan sonra test sonuçları negatif çıkan hastalar, hiçbir belirti göstermemelerine rağmen 50-70 gün aralığında yeniden pozitif sonuçlarla karşılaşıyor.

Uzmanlar, salgınla mücadelede yeni bir döneme giren Çin'de cevap bulunması gereken en önemli sorulardan birinin bu olduğunu ifade ediyor.

YORUMLAR 1
  • İsmail 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki bilim insanlarımız neden bu konuda çalışmalarda bulunmuyor?Aslında güney kore bu çalışmaları ile ilerde salgın hastalıklara yada biyoloji saldırılara karşı savunma mekanizmaları için ilaç ve aşı geliştirmede kolaylıklar sağlamak istiyor. Şuan Türkiyede sağlık bakanlığımızın özverili çalışmaları neticesiyle Maşallah tüm göstergeler diğer ülkelere nazaran olumlu seyrediyor. Rabbim hastanede bulunan vatandaşlarımıza şifalar nasip etsin.Ramazan Şerifiniz Mübarek olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler