Arap ülkelerinde ramazan ne zaman başlıyor?

Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Bahreyn, Yemen, Filistin, Ürdün, Suriye, Somali, Libya, Cezayir, Mısır ve Tunus, ramazan ayının cuma başlayacağını duyururken, Umman, Sudan ve Fas ramazanın ilk gününün cumartesi olduğunu açıkladı.

Arap ülkelerinde ramazan ne zaman başlıyor?
Arap ülkelerinde ramazan ne zaman başlıyor?
GİRİŞ 24.04.2020 00:01 GÜNCELLEME 24.04.2020 00:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'da yer alan haberde, Yüksek Mahkemenin ramazan ayı hilalinin görülmesi üzerine cuma gününü ramazan ayının ilk günü olarak belirlediği açıklandı.

 

 

Ardından Katar, Kuveyt, BAE, Bahreyn, Yemen, Filistin, Ürdün, Suriye, Somali, Libya, Cezayir'de de ramazan hilalinin gözlemlendiği ve ilk orucun cuma günü tutulacağı bildirildi.

Mısır ve Tunus da ramazan ayının cuma günü başlayacağını açıklamıştı.

 

 

- Umman, Sudan ve Fas cumartesi başlıyor

Öte yandan Umman, Sudan ve Fas, ramazan ayının cumartesi başlayacağını duyurdu.

Umman Vakıflar ve Din İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, hilalin görülmemesi nedeniyle ramazan ayının ilk gününün cumartesi olarak belirlendiği duyuruldu.

Sudan ve Fas dini otoriteleri de aynı şekilde hilalin görülememesinden ötürü cuma gününün şaban ayının son günü olduğunu ve ramazan ayının başlangıcının cumartesi olduğunu açıkladı.

- Irak ve Lübnan'da farklılık var

Irak ve Lübnan'da ise ramazan ayının başlangıç tarihi konusunda iki farklı açıklama yapıldı.

Ülkedeki Şiilerin en büyük dini merci Ayetullah Ali es-Sistani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, ramazan ayının ilk gününün cumartesi olarak belirlendiği ifade edildi.

Buna karşılık Irak Sünni Vakfı Başkanı Saad Kambeş, dün başkent Bağdat'taki İmam Azam Ebu Hanife Camisi'nde düzenlediği basın toplantısında, ramazan ayının cuma günü başlayacağını duyurmuştu.

Lübnan'da da durum değişmedi.

Sünnileri temsil eden Lübnan Müftülüğünden daha önce yapılan yazılı açıklamada cuma gününün ramazan ayının ilk günü olacağı belirtilirken, Lübnan'daki Şiilerin dini mercisi konumundaki Yüksek Şii İslam Konseyi, ramazanın ilk gününün cumartesi olduğunu açıkladı.

 
YORUMLAR 11
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne boş muhabetler. Mezhepte nedir islamda mezhepçilik yoktur. Hz peygamberden çok sonra uydurulmuş şeyler.
    Cevapla
  • Aksaray68 3 yıl önce Şikayet Et
    Mezhep vardir alevilik yoktur sia lik yoktur islamda
    Cevapla
  • Hak sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Birleşemecekler. Hak ile batıl catışması sadece müslüman gayrimüslim arasında olmayacak. İsmi müslüman olupta islamdan bihaber olanlarla gerçek müslümanlar arsında olacak. Hakk'ın yanında olmayı nasip etsin Rabbim.
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu bilgisayar çağında hala ramazanın hilalin ne zaman çıkacağını bilemeyenler bence art niyetli davranıyor .Türkiye son 7 yıldır Ramazan’a dogru başlıyor Hilal 23 .nisanda Avrupa’da mikroskopla görüldü 24 nisan yani bir gün sonra açık gözle görülüyor bu bilgi Almanya uzay bilimlerinin verildiği bilgi .Diyaneti yaptığı Ramazan başlangıcı Almanya uzay bilimine göre dogru bu son 7 yıldırlar dogru önceden çok tutarsız oruç gönderi yaşadık şimdi dogru başlıyoruz.
    Cevapla
  • Semi 3 yıl önce Şikayet Et
    Dunyada muslumanlarda birlik beraberlik olsaydi dunyada lider olurlardi malesef boyle olunca ikinci sinifmi oluyor desem yanlismi olur bilmem.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep aynı şeyi baştan yaşıyoruz. Araplar Türkler olmasa din adına daha çok bölünürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar