Çavuşoğlu'nun restini Rum Bakana iletti: Türkiye geri adım atmayacak

Milli sondaj gemisi Yavuz'un Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlaması konusu Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları'nın gerçekleştirdikleri telekonferansta gündeme geldi. Telekonferansta konuşan Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı çalışmaların yasadışı olduğunu ileri sürdü.

Çavuşoğlu'nun restini Rum Bakana iletti: Türkiye geri adım atmayacak
Çavuşoğlu'nun restini Rum Bakana iletti: Türkiye geri adım atmayacak
GİRİŞ 24.04.2020 11:52 GÜNCELLEME 24.04.2020 11:54
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli sondaj gemisi Yavuz'un Doğu Akdeniz'de sondaj çalışmalarına başlaması konusu Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları'nın gerçekleştirdikleri telekonferansta gündeme geldi. Güney Kıbrıs'ta bulunan ABD Büyükelçiliği Sözcülüğü'nden de bölgede gerginliğin artırılması adımlarından kaçınılması gerekiyor açıklaması yapıldı.

 

ÇAVUŞOĞLU'NUN RESTİNİ RUM BAKANA İLETTİ: TÜRKİYE GERİ ADIM ATMAYACAK

AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Joseph Borell de telekonferans öncesinde Rum Dışişleri Bakanı Hristodulidis ile bir telefon görüşmesi yaptı. Borell, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme ile ilgili Nikos Hristodulidiss'e bilgi verdi. Borell'in, Rum Dışişleri Bakanı'na, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de geri adım atmayacağı mesajını verdiği belirtildi.

 

"ENDİŞE DUYUYORUZ"

Güney Kıbrıs'ta bulunan İsrail, Fransa, Çin Büyükelçilikleri de Rumların tezlerini destekleyen açıklamalar yaptı. ABD'nin Büyükelçiliği sözcülüğünden Rum Haber Ajansı'na yapılan açıklamada, Türkiye'nin adımlarından endişe duyulduğu ve bu adımların kışkırtıcı olduğu öne sürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    İt ürür kervan yürür
    Cevapla
  • kırkdort4444 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen, nokta
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 3 yıl önce Şikayet Et
    Fransa ABD ve ÇİN ne işlerivar buralarda....
    Cevapla
  • Türkiyem 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin haklı davasında attığı adımlardan lütfen ENDİŞE DUYUNUZ. sizin endişelenmeniz bizim için gururdur. Oradan öksürdüğünüzde burada grip olan hükümet yok karşınızda. TÜRKİYEMin hak ve menfaatini savunan MİLLİ bir hükümet var. Lütfen kaygı duyuyoruz diye açıklama yapmayın .DUYUN, DUYUN, DUYUN. Avrupa birliği açıklama yapmış yunan tezlerini destekliyoruz diye. destekleseniz ne olur, desteklemeseniz ne olur. bir virüs olayında birbirinin ilaçlarına el koyan benciller birliği deyilmisiniz?
    Cevapla
  • Bayram Yetkin 3 yıl önce Şikayet Et
    Kalleş yunan a mı bırakacağız . Yürüyün aslanlar arkanızda yız
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde