ABD'nin F-35'leri Rusya'nın kapısına dayandı

ABD Hava Kuvvetleri, Rusya'nın hemen doğusunda önemli bir hamle yaparak F-35'leri Alaska'nın iç kısmındaki Eielson Hava Kuvvetleri Üssü'ne konuşlandırdı.

GİRİŞ 24.04.2020 14:47 GÜNCELLEME 24.04.2020 17:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İki tek motorlu F-35A'nın, Lockheed Martin'in Teksas Fort Worth'daki fabrikasından doğrudan Eielson'a uçtuğu bildirildi. Böylelikle ABD Hava Kuvvetleri'nin Alaska'da, bir KC-135 tankeri, üç F-16 ve iki F-22 ile birlikte iki F-35'i bulunmuş oldu.

 

Alaska'daki 356. Savaş Filosu, II. Dünya Savaşı sırasında P-51'lere, Vietnam Savaşı ve Soğuk Savaş sırasında F-100, F-4 ve A-7 savaş uçaklarına ev sahipliği yaptı. Filoda, 1991'de Körfez Savaşı için A-10 saldırı uçakları konuşlandırılmıştı.

356. Avcı Filosu komutanı James Christensen, "F-35'leri, beşinci nesil savaş uçağı yeteneklerini hazırlamak ve projelendirmek, Pasifik'teki program ortaklarımız ve müttefiklerimizle birlikte çalışmak ve çağrılırsa dünya çapında konuşlanmaya hazır olmak için stratejik olarak Alaska'ya yerleştirildik" ifadelerini kullandı.

 

BÖLGEDE İKİ ÜLKE ARASINDA GERGİNLİK YAŞANIYOR

Geçtiğimiz haftalarda Alaska yakınlarında Rus savaş uçakları ve ABD savaş uçakları karşı karşıya gelmiş, ABD Hava Kuvvetlerine bağlı F-22 savaş uçakları, Alaska yakınlarında Rus uçaklarına önleme yapmıştı.

Konu hakkında Kuzey Amerika Hava Savunma Komutanlığından (NORAD) yapılan yazılı açıklamada, Alaska Tanımlanmış Hava Savunma Sahası"na giren Rusya'ya ait 2 "IL-38" tipi denizaltısavar uçağına ABD savaş uçaklarıyla önleme yapıldığı ifade edilmişti.

"ABD'NİN KAPISINA NÜKLEER SİLAH TAŞIYABİLİRİZ"

Geçtiğimiz yıl ise Rusya, nükleer kapasiteli iki TU-160 bombardıman uçağını Rusya'nın doğu ucuna (Amerika’nın Alaska eyaletinin de karşısındaki bölge) tatbikat amacıyla uçurduğunu bildirmiş ve bunu Rus basını, "ABD'nin kapısına nükleer silah taşıyabiliyoruz" diye duyurmuştu.

KAYNAK: STAR.COM
YORUMLAR 14
  • Kılıçarslan 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve Rusya asla ve katta savaşmazlar. Soğuk savaşı planlayan akıl, böyle bize zaman hele, asla savaşmaz.Rusya ABD'nin 1. ve 2. dünya savaşı sonrası el altından yönettiği ülkerin başında gelir. Anlaşma gereği 2 ülke gizli seviyeden soğuk savaşı yöneterek dünyaya yön vermişlerdir. şimdi Rusya hiç olmadığı kadar zayıf ama politika olarak hizmete devam ediyor..
    Cevapla
  • gurbetci 4 yıl önce Şikayet Et
    Bagzi arkadaslar vurun birbirinizi diyor ama Amerika rusya olasi bir savasda türkiye NATO üyesi olarak otomatik olarak savasa dahi olacakdir amerikanin yaninda
    Cevapla
  • Admin 3 yıl önce Şikayet Et
    Oyle birsey yok biz suriyede resmen savasa girdik hicbir nato ulkesi yardima gelmedi biz de hicbir savasa girmek zorunda degiliz politika yapariz tipki onlarin yaptigi gibi
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Beklenen savas cikacak
    Cevapla
  • MehmetB25 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 Demişken biz neden hala S400 leri çalıştırmıyoruz ?
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşmeye başlasın yükseltmek için gündeme getiririz.
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Oyun oynuyorlar herkes bilir ABD ve Rusya asla savaşmaz. Bunlar düşman gözüksede değiller ha çıkarları örtüşmez ise o zaman kendilerine kukla devletler bulup onlar üzerinden savaşırlar ya da terör örgütleri üzerinden kapışırlar. Kore savaşının neresindeydi Rusya ve ABD ? Kuzey Kore’yi Rusya Güney Kore’yi ABD pohpohladı sonra normalde bir olması gereken Kore ikiye ayrıldı kazanan ABD ve Rusya kaybedense Koreliler oldu bizimde bir sürü askerimiz şehit oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
Mücahitler, F-16 bombalarıyla 2 işgalci birliği havaya uçurdu!