Koronavirüs ile savaşta çarpıcı gelişme: Evde test dönemi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada can almaya devam ederken önemli bir gelişme yaşandı. ABD'de ilk kez evlerde uygulanabilecek bir Kovid-19 testi onaylandı.

Koronavirüs ile savaşta çarpıcı gelişme: Evde test dönemi
Koronavirüs ile savaşta çarpıcı gelişme: Evde test dönemi
GİRİŞ 25.04.2020 10:18 GÜNCELLEME 27.04.2020 09:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Gıda ve İlaç Dairesi'nin (FDA) başındaki Doktor Stephen Hahn, kurumunun ilk kez bir "evde uygulanabilecek test kitini" onayladığını açıkladı: "Bu test bazı şartlarda bir doktorun gözetimi altında hastaya gönderilebilecek ve hasta kendisi tükürük örneği alarak testi geri gönderecek. Ve sonuçları alacak."

 

FDA'nın bugüne kadar 63 testi hastalara göndermek üzere onayladığını, 400'den fazla test üreticisiyle ürünlerini onaylamak üzere çalışmaya devam ettiğini söyleyen Hahn, 4 adet antikor testinin de onaylandığını belirtti.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 1
  • Afyonlu Kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Tamamem doğru söyledin profesör Türkiye siyasi baskı kurmak amacıyla yapılan Ermeni olayı yoksa Türkiye asla ermeni zulüm yapmamış asıl ermeni çetelerinin Türk köylerine baskın yaparak kadın çoçuklar erkek öldürmüştür. Reis ne dedi. Arşivlerimizi açalım ermeniler yanaşmadılar tüm dünya ne mal olduklarını anlayacaktır. Büyük Türkiye için yola devam Reis İnşaallah Güçlü Türkiye devam Reis Allah yar ve yardımcınız olsun.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki