Prens Charles konuşmasına 'Esselamu Aleyküm' diyerek başladı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles, " Essalamü Aleyküm" diyerek başladığı Ramazan mesajında, "İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu'ndaki Müslümanlar İslam takvimindeki en kutsal ayın başlangıcını beklerken, bu Ramazan ayında, eşimin ve benim yürekten en iyi dileklerimizi herkese iletmek istedim" dedi.

GİRİŞ 25.04.2020 14:14 GÜNCELLEME 25.04.2020 14:37
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in oğlu Galler Prensi Charles, Ramazan ayı nedeniyle mesaj yayımladı. Ramazan'ın ilk günün nedeniyle İngiliz Müslüman topluluğuna destek mesajı gönderen Galler Prensi Charles, koronavirüs ( Covid-19) salgını sırasında ülkede hayatını kaybeden Müslüman sağlık çalışanlarını da unutmadı.

 

 

KONUŞMASINA "ESSELAMU ALEYKÜM" DİYEREK BAŞLADI

Konuşmasına ‘Esselamu Aleyküm’ diyerek başlayan Prens Charles, “En trajik şekilde, Müslüman cemaatten çok sayıda deneyimli ve paha biçilmez doktor ve hemşirenin bu zararlı virüsten hayatını kaybettiğini biliyorum. Ailelerine ve meslektaşlarına, mümkün olan en derin sempatimi iletebilirim ve hangi dinden olursa olsun herkese, hepimiz için yaptıkları her şey için derin hayranlık ve içten şükranlarımı sunarım” dedi. Koruyucu ekipman eksikliğinin sağlık personelinin yaşamına mal olacağı yönündeki uyarılarda bulunan Amged El-Hawrani, Birleşik Krallık'ın koronavirüsten ölen ilk doktoru oldu. Koronavirüsten genç yaşta hayatını kaybeden İngiliz vatandaşı 13 yaşındaki Mohamed’i unutmayan Prens Charles, “Daha önce, ailesi yanında olamadan vefat eden, sağlıklı 13 yaşında bir çocuk olan Mohamed Abdulwahab'ın trajik hikayesi beni çok üzmüştü. Sebep ne olursa olsun her yas, aileler için mevcut cenazeler üzerindeki kısıtlamalarla daha da zorlaştırılıyor” dedi.

 

 

"TÜM MÜSLÜMANLARA EN İYİ DİLEKLERİMİ İLETİYORUM"

Her yıl toplu iftarlar ve ardından camide toplu yapılan ibadetler ile geçirilen Ramazan ayının bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle, sosyal izolasyonda geçirileceğine değinen Prens Charles, “İngiltere ve İngiliz Milletler Topluluğu'ndaki Müslümanlar İslam takvimindeki en kutsal ayın başlangıcını beklerken, bu Ramazan ayında, eşimin ve benim yürekten en iyi dileklerimizi herkese iletmek istedim. Farklı durumlarda, bu keyifli bir zaman, camiler hayatla dolu olurdu. Müslüman aileler yemek ve duaları paylaşmak için bir araya geleceklerdi ve birçoğu komşularını ve arkadaşlarını davet edecekti” dedi.

YORUMLAR 29
  • biltek 4 yıl önce Şikayet Et
    madem Müslümanları o kadar düşünüyorsun Afrika'da açlıktan kırılan insanlarada bir yardım elini uzatırsın artık.
    Cevapla
  • Selam 4 yıl önce Şikayet Et
    Kütüphane önünde selam modaya uymuş
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adam için gizli müslüman diyorlar.nekadar doğru bilmiyorum.
    Cevapla
  • dede korkut 4 yıl önce Şikayet Et
    aaa, gericiii :)))
    Cevapla
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Söylediklerinin ictenlike söylediginden asla $üphem yok..Bunu bu $ekilde bir alman asla asla söylemez söyleyemez.Te$ekkürler chares emücee.
    Cevapla
  • bilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Alman değil, söyleyen bir İngiliz zaten. İngiltere'nin Galler prensi Prens Charles.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu