İsveç'ten çok çarpıcı koronavirüs açıklaması

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, ülkesinin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında yasaklama getirmeden sert önlemler aldığını, insanların da bunlara uyduğunu bildirdi. Linde, "İsveç hükümeti, Kovid-19'a yönelik çok sert önlemler aldı. Hükümet, bu önlemleri yasaklayarak değil de halkın önlemleri uymasını isteyerek aldı. Hükümet yasaklama değil de önerilerle hareket ediyor" dedi.

İsveç'ten çok çarpıcı koronavirüs açıklaması
İsveç'ten çok çarpıcı koronavirüs açıklaması
GİRİŞ 27.04.2020 16:54 GÜNCELLEME 28.04.2020 13:06
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kovid-19'la mücadelede Avrupa ülkeleri sert önlemler alırken, İsveç'in hafif önlemlerle virüse karşı mücadele etmesine ilişkin eleştirilere yanıt veren İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

 

"İsveç'te hayatın normal akışında devam ediyor" algısının yanlış olduğunu belirten Linde, şunları söyledi: "İsveç hükümeti, Kovid-19'a yönelik çok sert önlemler aldı. Hükümet, bu önlemleri yasaklayarak değil de halkın önlemleri uymasını isteyerek aldı. Buna örnek verecek olursak, Paskalya Bayramı'nda kimsenin başka bir yere gitmemesini, evde kalmasını önerdik. Buna halkın yüzde 96'sı uydu. Bundan dolayı hükümet yasaklama değil de önerilerle hareket ediyor."

Linde, Kovid-19'un ülke ekonomilerine etkisine değinerek, şöyle devam etti: "Bizim yürüttüğümüz 'İsveç stratejisi' başarılı olursa, ekonomik olarak diğer ülkelerden daha az zararla çıkarız' diye bir şey söz konusu değil. Çünkü bu kriz, bütün Avrupa Birliği (AB) ülkelerini derinden etkiledi. İsveç'in ekonomisinin büyük bir bölümü, AB ülkelerine yaptığımız ihracata dayalı. Umuyorum bu krizden az etkilenerek çıkarız."

 

TÜRK HASTANIN AMBULANSLA TÜRKİYE'YE GÖTÜRÜLMESİ

İsveç'te Kovid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken'in, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye getirilmesi konusuna da değinen Linde, "İsveç'in sağlık sitemi son derece güvenli ve binlerce insanın hayatını kurtarıyor" değerlendirmesini yaptı.

MÜSLÜMANLARIN RAMAZAN AYINI KUTLADI

Linde, "Ramazan ayının, Müslümanlar için çok önemli bir ay olduğunu biliyorum. Zor dönemden geçtiğimiz şu günlerde bütün Müslümanların ramazan ayını kutluyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan, Halk Sağlık Müdürlüğünün açıkladığı rakamlara göre, 10 milyon nüfuslu İsveç'te Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2270'e, virüsü taşıyanların sayısı da 18 bin 700'e yükseldi.

Salgında 16 Türk vatandaşının hayatını kaybettiği öğrenildi.

YORUMLAR 4
  • TuncTunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Modern kivirtma..Saglik sistemi $üphesiz iyidir ama TÜRKLRE DEGIL.Söz konusuda bu zaten Türklere yapilan.!! Saglik sistemi kendi insanlarina iyidir.Ekonominiz batsin zerrre kadar acirsam $erefsizim.
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeref yoksunu barbar insanlar,terörist sevici İsveç sizin sağlık sisteminiz güvenli mi! Vatandaşımız corona virüsüne yakalanmış siz akciğere inmedikçe kendisi atlatsın diyorsunuz da bu insan kalp hastası sizin sağlık sisteminize,insanlığınıza tüküreyim.Virüs akciğere indikten sonra böylesi kalp hastası insanın kurtulma şansı Allah'a kalmıştır bunu da mı bilmiyorsunuz!
    Cevapla
  • Batmanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Karızma yerle bir oldu
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu sayıdaki teşhis için ölüm sayısı çok yüksek buda sağlık sisteminin ne kadar kötü olduğunu gösteriyor canım benim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kredi notu kararı sonrası çarpıcı yorum: Türkiye tehlikeyi atlattı
ABD'de gençler tekbir getirerek Filistin'e destek oluyor