Resmen duyuruldu! Japonya'dan dengeleri değiştirecek hipersonik füze

Japonya'nın hem gemilere hem de kara hedeflerine saldırabilecek hipersonik güdümlü füze geliştirmeye başladığı duyuruldu.

Resmen duyuruldu! Japonya'dan dengeleri değiştirecek hipersonik füze
Resmen duyuruldu! Japonya'dan dengeleri değiştirecek hipersonik füze
GİRİŞ 29.04.2020 09:56 GÜNCELLEME 29.04.2020 09:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Japonya Savunma Bakanlığına bağlı Tedarik, Teknoloji ve Lojistik Ajansı (ATLA), hem gemileri hem de kara unsurlarını hedef alabilecek hipersonik güdümlü füze geliştirmeye başladı.

Naval News’te yer alan habere göre, ATLA tarafından "ezber bozan" şeklinde nitelendirilen hipersonik füzenin üretiminde süpersonik yanma odasına sahip motor teknolojisi kullanılacağı belirtildi.

2030’lu yıllarda tamamlanması hedeflenen projenin motor çalışmalarının, Mitsubishi Ağır Sanayi şirketi ile iş birliği halinde yürütüldüğü aktarıldı.

"EZBER BOZUP OYUNUN KURALLARINI BAŞTAN YAZACAK"

Söz konusu haberde, geliştirilmekte olan hipersonik güdümlü füzenin ATLA tarafından neden "tüm ezberleri bozup oyunun kurallarını yeniden yazacak" şeklinde tanımlandığıyla ilgili olarak şunlar kaydedildi: "Hipersonik bir hızda yüksek irtifada manevra kabiliyetine sahip olacak füze, düşman hava savunma sistemlerini çıkmaza sokacak. Düşük irtifa hava savunma sistemlerinin üstünde, yüksek hava irtifa sistemlerinin ise altında uçabilme kabiliyetine sahip olacak füze, seyir rotasını da değiştirme yeteneği sayesinde dünyada mevcut tüm hava savunma sistemlerinin işini zorlaştıracak. İşte bu yüzden ATLA tarafından 'ezber bozucu' olarak tanımlanıyor."

KAYNAK: AKŞAM.COM
YORUMLAR 5
  • totoro 3 yıl önce Şikayet Et
    ejderha terbiyecisi uyanıyor desenize.Şimdi ejderha (Çin) düşünsün japonlar Amerikalılar gibi korkak değiller.Aslında çoktan uyanmaları gerekiyordu çin yada Rusya saldırırsa ABD yardım etmeyecek.imzaladıkların antlaşmaya sadık kalmak için ses çıkartmıyorlardı
    Cevapla
  • Duhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu japon ve alman milletini sürekli onurlu millet olarak gösterirler ancak ABD işgali ile zihinleri hadım edilmişler, bu silahıda patronlarından izinsiz üretemezler. Biz Türk milletine de NATO kapsamında eğitim sistemi ile yapmaya çalıştılar, Ancak Türk kavramını anlamamışlar, vakti geldiğinde hazır olacağız Allah'ın izni ile..
    Cevapla
  • Dert 3 yıl önce Şikayet Et
    Ve japonlar atom bombasinin ocunu alacak tir
    Cevapla
  • Hakan 3 yıl önce Şikayet Et
    Japonlar yapsin abi
    Cevapla
  • Cevap 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapmasın abi biz yapalım abi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak