TRT World ortaya çıkarmıştı! ABD tam bir yıl sonra kabul etti: Öldürüldüler

TRT World Araştırma Merkezi'nin 2019 yılında ABD'nin Somali'de gerçekleştirdiği askeri operasyonlarda sivillerin öldürülmesiyle ilgili yayınladığı raporla ilgili önemli gelişme yaşandı. Rapor, tam bir yıl sonra ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı'nın 27 Nisan tarihinde yayınladığı Sivil Ölümü Değerlendirme Raporu'nda doğrulandı. Rapora göre ABD'nin saldırıları sonucu Somalili sivillerin öldürüldüğü kabul edildi.

TRT World ortaya çıkarmıştı! ABD tam bir yıl sonra kabul etti: Öldürüldüler
TRT World ortaya çıkarmıştı! ABD tam bir yıl sonra kabul etti: Öldürüldüler
GİRİŞ 29.04.2020 11:22 GÜNCELLEME 29.04.2020 11:25
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Somali'nin Aşağı Shebelle bölgesinde 2019 Ocak ile Mart ayları arasında ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen üç saldırıdaki sivil ölümleriyle ilgili TRT World Araştırma Merkezi tarafından araştırmalar yapıldı. Ulaşılan bilgiler ve edinilen bulgular sonucunda TRT World 2019 yılında "Geldiğini Duyduk: ABD’nin Somali’deki Ölümcül Operasyonları" adlı rapor yayınladı.

 

Yayınlanan bu araştırma, tam bir yıl sonra, 27 Nisan 2020 tarihinde ABD Afrika Kuvvetleri Komutanlığı (AFRICOM) tarafından hazırlanan Sivil Ölümü Değerlendirme Raporu'nda; ABD'nin 23 Şubat 2019 günü gerçekleştirdiği bir hava saldırısında 2 Somalili sivilin öldürüldüğünü ve üç kişinin de yaralandığı kabul edildi. Böylece TRT World'ün raporu ABD tarafından da doğrulanmış oldu.

AFRICOM RAPORU'NDA KAN DONDURAN İTİRAFLAR

 

AFRICOM Raporu 1 Şubat 2019 ile 31 Mart 2020 tarihleri arasında Somali'de 91 hava saldırısı gerçekleştirildiğini belirtiyor. Rapor, bu süreçteki 27 sivil ölümü hadisesinin 20'sinin kapatıldığını, 7'sinin ise halen açık ve soruşturma aşamasında olduğunu ifade ediyor. TRT World Araştırma Merkezi çalışmasında yer alan vakalardan biri "kapatılan hadiseler" arasına kaydedilirken, biri halen "açık" olan hadiseler arasında yer alıyor.

TRT WORLD'ÜN RAPORUNDAKİ GERÇEKLER

TRT World'ün raporu ayrıca ABD askeri operasyonlarının, Somali'de yerinden edilmiş kimselerin (IDP) sayısının artmasında nasıl etkili olduğunu gösteriyor. Rapor için görüşülen insani yardım kuruluşlarına göre, ABD'nin askeri operasyonları son derece kötü olan insani şartların daha da kötüleşmesine neden olmakta. Bu raporda belgelenen üç vaka üzerine yapılan tanıklıklar insanların köylerinde gerçekleşen ABD insansız hava aracı saldırıları sonucu yerlerinden edildiklerini ve şu anda Banadir veya Aşağı Shebelle bölgelerindeki IDP kamplarında yaşamak zorunda kaldıklarını ortaya koymakta

KAYNAK: TRT WORLD
YORUMLAR 2
  • Mesut 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah ın laneti zalimlerin üzerine olsun
    Cevapla
  • yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    abd ve siyonist güc nasil ki islam cografyasini kana bulamk makstli parali köpeklerini her yere yerlestirmis ise bizde islamaleminden oluacak bir gönüllülük esasina dayanan ve parali olucak bir birlik olusturmalyiz nerde siyonist tezgahi varsa nerde suud bae abd tezgahi varsa oralara bu birlikleri gönderip en önemli it kimse inlari hedef yapicak sekilde ve abd itlerine saldirlar düzenlicek TIM LER KURMALI YIZ t.i.t türk intikam timi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'