BAE'lin Libya'daki Türkiye korkusu! Rusya durduramayınca İsrail'den yardım istediler

Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Libya Araştırmacısı Tarık el-Megrisi, Hafter'e sağlanan Rus hava savunma sistemi Pantsir'in Türkiye'nin sağladığı bazı SİHA'lara karşı yeterli olmadığının ortaya çıktığına dikkati çekerek, BAE'nin İsrail'den yeni hava savunma sistemleri getirmeye hazırlandığı yönünde haberlerin basına yansıdığını aktardı.

BAE'lin Libya'daki Türkiye korkusu! Rusya durduramayınca İsrail'den yardım istediler
BAE'lin Libya'daki Türkiye korkusu! Rusya durduramayınca İsrail'den yardım istediler
GİRİŞ 29.04.2020 18:03 GÜNCELLEME 30.04.2020 14:26
Bu Habere 41 Yorum Yapılmış

Avrupa Konseyi Dış İlişkiler Libya Araştırmacısı Tarık el-Megrisi, AA muhabirine Libya'da yaşanan gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

"UMH ŞU ANDA GÖREVDE"

Tarık el-Megrisi, "UMH, şu anda güvende Türkiye her zaman hükümete kendilerini savunacak kapasiteyi sağlayacağı sözünü vermişti ve şu anda bunun ne anlama geldiğini biliyoruz" diye konuştu.

"HAFTER'İ SAHADA KAYBA ZORLAYAN TÜRKİYE'NİN SİHA'LARI"

Hafter'in mali, siyasi ve askeri anlamda baş destekçisi BAE'nin eskiden olduğu gibi Libya'ya daha fazla "top mermisi, roket ve paralı askeri" göndermeye devam edeceğine işaret eden Megrisi, BAE'yi ve Hafter'i en fazla sahada kayba zorlayan Türkiye'nin sağladığı silahlı insansız hava araçları (SİHA) olduğunu vurguladı.

 

"RUSYA DURDURAMAYINCA İSRAİL'DEN YARDIM İSTEDİLER"

Megrisi, Hafter'e sağlanan Rus hava savunma sistemi Pantsir'in Türkiye'nin sağladığı bazı SİHA'lara karşı yeterli olmadığının ortaya çıktığına dikkati çekerek, BAE'nin İsrail'den yeni hava savunma sistemleri getirmeye hazırlandığı yönünde haberlerin basına yansıdığını aktardı.

"HAFTER'İN TRABLUS'A SALDIRISININ SONU GELECEK"

Libya'da çatışmanın sona ermediğini ancak hükümetin uzun bir aradan sonra Tunus sınırından Misrata açıklarındaki Ebu Gureyn bölgesine kadar uzanan geniş bir toprak parçasını güvenli bölge hale getirdiğini söyleyen Megrisi, şunları kaydetti: "Eğer hükümet, Hafter milislerini başkentin güneyindeki Kasr bin Gaşir gibi mahallelerden çıkarırsa belki savaşın değil ama Hafter'in Trablus'a saldırısının sonu gelecek ve bu da oldukça büyük bir gelişme."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 41
  • Cem Atilkan 3 yıl önce Şikayet Et
    IHA ve SIHA' larin icine kucuk olcekli bir bomba konulmasi iyi olur. Boylece IHA ve SIHA larin dusecegi anlasilinca operatorler IHA ve SIHA lari imha ederek, teknolojinin karsi tarafin eline gecmesi engellenmis olur.
    Cevapla
  • seyit 3 yıl önce Şikayet Et
    CHP ve ittifak yaptıkları partileri hemen derhal kapatmak gerek bunların devlet ve millet derdi diye dertleri yok zaten olmazda onlar Avrupa'nın ve ABD'nin maşası olmuşlar kukla olmuşlar inanın sütü önlerine koysunlar süt'e kara derler zihniyet farklı devleti dışarda itibarsızlaştırmak ne demek yahu cibilliyeti başka ülkenin olanın ancak bunu yapması gerek.
    Cevapla
  • osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    israil hiç bir silah yollamaz silahlarının türk sihaları karşısında rezil olmasını istemez
    Cevapla
  • Aydin 3 yıl önce Şikayet Et
    Heykelciler ne diyor bu işe çok merak ediyorum
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Pantsir en iyi orta irtifa hava savunma sistemiydi? Ne oldu da kötü oldu? Daha iyisin bae mi yapmış?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i korku sardı! Yaptırımlar gelebilir - Gazete manşetleri
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"