ABD'den koronavirüs ile ilgili kritik açıklama!

ABD’de koronavirüsle mücadelede bir numaralı isim Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalganın kaçınılmaz olduğunu belirterek, virüs ile mücadelenin ülkenin kaderini belirleyeceğini vurguladı.

ABD'den koronavirüs ile ilgili kritik açıklama!
ABD'den koronavirüs ile ilgili kritik açıklama!
GİRİŞ 29.04.2020 23:52 GÜNCELLEME 07.05.2020 21:35
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci, sivil toplum kuruluşu Washington DC Ekonomi Kulübü'nün düzenlediği programa katıldı.

 

 

Aynı zamanda Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün üyesi olan Fauci, "Bu virüs bir anda yeryüzünden silinmeyecek, bu da demek oluyor ki Kovid-19 salgınında ikinci dalga kaçınılmaz. Bu virüs gelecek dönemde tekrar ortaya çıkacaktır, hatta belki de hiç kaybolmayacak." değerlendirmesinde bulundu. 

"KADERİMİZİ BELİRLEYECEK"

Fauci, o zamana kadar alınacak önlemler ve geliştirilecek yöntemlerin oldukça önemli olduğunun altını çizerek, "Salgının ikinci dalgasını nasıl ele alacağımız, kaderimizi belirleyecek. İkinci dalga gelene kadar, gereken tüm önlemler alınırsa iyi bir iş çıkarırız. Bu konuda başarısız olursak, kötü bir sonbahar ve kış geçiririz" dedi.

 

 

EYALETLERE VİRÜS ÖNLEMLERİ UYARISI

Bazı eyaletlerin virüs önlemlerini gevşetmeye başladığına işaret eden Fauci, "Eyaletler virüs önlemlerini gerektiğinden önce gevşetirse, bir iki haftaki önceki durumumuza geri döneriz. Ayrıca ölü sayımız da beklenenden daha fazla olur." diye konuştu.

Fauci, ikinci dalga geldiğinde vakaların temas izinin sürülmesinin ve enfekte kişilerin izole edilmesinin, en önemli faktör olacağının altını çizdi.

ABD, Kovid-19 vakaları ve ölümleri bakımından dünyada ilk sırada yer alıyor. Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı verilere göre, ülkede 1 milyon 13 bin 168 kişide virüse rastlanırken, 58 bin 368 kişi yaşamını yitirdi.

YORUMLAR 19
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir ülkenin kaderi bir virusla belirtilenecek vay şu ülkenin haline kaç dalga gelirse gelsin biz haziriz.
    Cevapla
  • Molla Kasım 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah akıl versin sana, inşaallah deseydin bari.
    Cevapla
  • Milliyetci 3 yıl önce Şikayet Et
    30 yıldır ortadoğuda sağlıklı nesil yetişmesine terör ve savaşla engel olan abd ve avrupalılar bu kadar damarlarına işleyen vürüslerden sonra 30 yıl sağlıklı nesil yetiştiremiyebilirler. Her şeyin bir bedeli mutlaka vardır.
    Cevapla
  • Realist 3 yıl önce Şikayet Et
    Her türlü bilime teknolojiye biyolojik silaha, patlayıcı silahlara aklı erdiğini zanneden sözde aydın bilim insanlari bu kadar kimyasal ve biyolojik silahların atıklarına birde insan katliamlarından arta kalanların eklenmesiyle oluşacak kirliliğin kendilerinin ve dünya canlılarının sonunu hazırlayacağını düşünemeyecek kadar acizlermiş demekki..
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 3 yıl önce Şikayet Et
    domuz eti zaten hastalık yapıyor ceninde yiyorsunuz içki dizboyu bi tarafınızıda yıkamayıp zaten pisliğe davetiye çıkartıyordunuz.hastalığı siz daima bekleyin
    Cevapla
  • Egeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sonbaharda türkiyede salgın iyice artar çünki kalabalık olan yerlerde ve pazarlarda ve dükkânlarda tedbirler gevşek, zabıta pazar girişinde sigara içiyor bunlar nasıl tedbir alacak.
    Cevapla
  • Kapakcı şakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz zaten bunu yürekten istiyorsunuz değilmi sizin vijdanınız kararmış ama inşaallah ülkem bu virus ten hayırlıyla kurtulacak ve her daha güzrl olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı